Hope Solo visszatért a poklok poklából

China v United States: Quarter Final - FIFA Women's World Cup 2015 GettyImageRank2 SPORT HORIZONTAL China - East Asia Soccer Looking USA Canada Ottawa ADULT Women Quarterfinal Round International Team Soccer Women's Soccer - International Hope Solo 2015 H
OTTAWA, ON - JUNE 26: Hope Solo #1 of the United States looks on in the first half against China in the FIFA Women's World Cup 2015 Quarter Final match at Lansdowne Stadium on June 26, 2015 in Ottawa, Canada. Andre Ringuette/Freestyle Photo/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Hope Solo vezette Egyesült Államok 2-0-ra legyőzte Németországot a Kanadában zajló női labdarúgó-világbajnokság keddi elődöntőjében Montrealban. Az amerikai kapus a szexképek, a családon belüli erőszak, a rendőrökkel való konfliktus és az alkoholizmus után vébécímet ünnepelhet?

Az olimpiai aranyérmes csapat góljait Carli Lloyd (69., 11-esből) és Kelley O'Hara (84.) szerezte. Az Európa-bajnok németek részéről Celia Sasic a 60. percben büntetőt rontott.

Solo hat meccsen egy gólt kapott

Az amerikaiak kapusa, Hope Solo fantasztikusan véd az idei világbajnokságon, a nyitómeccsen, Ausztráliától kapott egy gólt, azóta azonban a svédek, a nigériaiak, a kolumbiaiak, a kínaiak és most a németek sem tudtak a kapujába találni. Pedig még a nyitómeccs után is volt, aki arra szólította fel a csapat vezetőit, hogy tegyék ki a kapust a válogatottból, mivel korábban nem viselkedett példaképként.

A csapattársak is tudják, sokat köszönhetnek neki Forrás: AFP/Jana Chytilova/Freestyle Photo

Hope Solo kálváriája azzal kezdődött, hogy tavaly szeptemberben kiszivárogtak róla azok a meztelen, már-már pornográf képek, amelyek egy hackertámadás következtében kerültek fel az internetre, ettől totál kikészült.

A 33 éves, kétszeres olimpiai bajnok sportoló ellen néhány hónapja eljárás indult, mert állítólag bántalmazta a húgát és az unokaöccsét. Válogatottbeli társa, Jillian Loyden akkor azt mondta, hogy el kellene őt tiltani, ezzel is kiállva a családon belüli erőszak ellen.

Véget ért a kálváriája Forrás: AFP/Andre Ringuette/Freestyle Photo

A kapus aztán férjével, a korábban a Seattle Seahawks-ban játszó amerikaifocistával, Jerramy Stevensszel együtt egy közúti igazoltatás során tiszteletlenül viselkedett a rendőrökkel. A férfi ittas állapotban vezetett, és amikor megállították a rendőrök, akkor az anyósülésen utazó Hope Solo egyből elővette a telefonját, hogy felvegye videóra az intézkedést. A TMZ bulvárportál szerint a kapus azt kiabálta a rendőrök felé, hogy "Nem tudjátok, kik vagyunk?"

Férjével nagy balhét csaptak, de a háttérben megbújó táblából is látszik, hogy így is imádják őket Forrás: AFP/Craig Mitchelldyer

Ezután kitették az amerikai fociválogatottból, állítólag a problémák hátterében Hope Solo alkoholizmusa állt. Azt tanácsolták neki, kérje szakember segítségét, ezt vélhetően megtette, mivel összeszedte magát, visszakerült a válogatottba, amelyet most világbajnoki címig vezethet.

Vasárnap világbajnok lehet

A másik elődöntőt Japán és Anglia vívja magyar idő szerint csütörtökön hajnali 1 órakor Edmontonban. A bronzmérkőzésre szombaton Edmontonban, a döntőre vasárnap Vancouverben kerül sor.