A Bayerné a világ legjobb középpályása

Arturo Pardo Vidal, Juventus, foci
FQITALY, Genoa : Juventus' Chilean midfielder Arturo Pardo Vidal celebrates after winning the 'Scudetto' at the end of the Italian Serie A football match Sampdoria Vs Juventus on May 2, 2015 at "Luigi Ferraris Stadium" in Genoa. Juventus won the Italian title for the 31st time defeating Sampdoria 1-0. AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
A Bayern München 35-40 millió euróért szerződteti a Juventus középpályását, Arturo Vidalt. Az ügylet még nem hivatalos, de nagyjából az összes sportlap kész tényként kezeli, hogy a Juve chilei sztárja visszaigazol a Bundesligába. 

Vidalt négy évvel ezelőtt, mindössze 10,5 millió euróért vette a Juventus a Bayer Leverkusentől (akkor Münchenben nagyon berágtak a chileire, aki szóban hozzájuk kötelezte el magát, de a Leverkusen nem akarta a bajnokságon belül eladni legjobbját), azóta alapembere lett az érkezése óta minden évben bajnoki címet szerző, idén BL-döntőbe jutó Juventusnak.

A chilei válogatottal idén Copa Américát nyerő középpályást az utóbbi hetekben több csapattal, köztük az Arsenallal és a Real Madriddal is összeboronálták, a mostani azonban több pletykánál, hiszen az összes olasz és német portál tényként kezeli, hogy Vidal a Bayern München játékosa lesz (állítólag már ő is bevallotta egy chilei lap munkatársának).

Vidal elképesztő ütemben fejlődött az utóbbi években Forrás: AFP/Marco Bertorello

A Juve meglepően olcsón, hozzávetőleg 40 millió euróért engedi el egyik legnagyobb erősségét, (36 a vételár, ami bónuszokkal kúszhat fel 40-ig), és Vidal fizetése sem duplázódik meg: a Juventusnál kapott ötmillió helyett a Bayern 6,5-et utal a középpályásnak, aki 2019-ig kötelezi el magát a német rekordbajnoknál.

Vidal a 2014-es, valóban remekül sikerült idénye után nagy port kavart nyilatkozatában a világ legjobb középpályásának nevezte magát, amivel tulajdonképpen nem is mondott butaságot, de az azóta eltelt időszakban nem tudta bizonyítani.