Dárdaiék hősies győzelemmel kezdtek, Szalait elfelejtették

Dárdai Pál, Hertha, foci
GERMANY, Gelsenkirchen : Hertha's head coach Pal Dardai awaits the start of the German first division Bundesliga football match between Hertha BSC Berlin and Borussia Moenchengladbach at the Olympic Stadium in Berlin on May 3, 2015. AFP PHOTO / TOBIAS SCHWARZ
Vágólapra másolva!
Bravúros győzelemmel kezdte a Hertha a Bundesliga-szezont, miután az előző idényben ötödik helyen végző Augsburg otthonában nyert 1-0-ra egy büntetővel. A szombati játéknap másik magyar érdekeltségű csapata, a Hoffenheim viszont 1-0-s vezetésről kikapott Leverkusenben, Szalai Ádám nem volt kerettag.

Dárdai Pál, a Hertha edzője a szezon előtt azt mondta, legalább 40 pontot kell szerezniük, és akkor nem lehet gond a bennmaradással, nos, hármat már megszerzett a csapat, miután Kalou büntetőjével legyűrte az előző idényben az ötödik helyig felkapaszkodó Augsburgot.

Kalou góljánál már emberelőnyben volt a berlini csapat, miután az első félidő végén második sárgával kiszórta a bíró Bobadillát. A második félidő közepén aztán Beerens kiállítása miatt a Hertha is megfogyatkozott, de a csapat hősiesen védekezve megőrizte az előnyét, igaz, némi szerencse is kellett hozzá, a hazaiakhoz csereként beállt Mölders a 95.percben a lécre fejelt.

Jó napot zártak az újoncok, a Darmstadt 2-2-re végzett a büntetőt is rontó Hannoverrel, az Ingolstadt viszont ennél is többre vitte, a Mainz otthonában szerezte meg a három pontot. A Szalai Ádám nélkül felálló Hoffenheim egy korai góllal ugyan vezetett a Leverkusen ellen, de a Bayer előbb Kiessling révén egyenlített - a szőke támadó azt a bravúrt mondhatja el magáról, hogy négy egymást követő szezonban talált be az első fordulóban -, majd a 19 éves Brandt bejött, és eldöntötte a meccset.

Az első forduló legfurább gólját a Werder cseh válogatott védője, Gebre Selassie szerezte, aki 16 méterről emelt a saját kapujába. A Schalke a második félidőben önerőből is lőtt két gólt, így az elmúlt évekhez hasonlóan ismét sikerélmény nélkül hagyta a brémaiakat.

Bundesliga, 1. forduló:
FSV Mainz 05 - FC Ingolstadt 04 0-1 (0-0)
gól. Hinterseer (66.)

Bayer Leverkusen - 1899 Hoffenheim 2-1 (1-1)
gól: Kiessling (45.), Brandt (71.), illetve Zuber (5.)

FC Augsburg - Hertha BSC 0-1 (0-0)
gól: S. Kalou (48., 11-esből)
piros lap: Bobadilla (45+2.), illetve Beerens (66.)

SV Darmstadt 98 - Hannover 96 2-2 (1-0)
gól: Heller (31., 54.), illetve Benschop (48.), Sulu (62., öngól)

Werder Bremen - FC Schalke 04 0-3 (0-1)
gól:
Gebre Selassie (34., öngól), Choupo-Moting (68.), Huntelaar (85.)