Vágólapra másolva!
Sepp Blatter most veszítette el minden kapcsolatát a realitásokkal. Egy interjúban közölte, tiszta a lelkiismerete, a FIFA egy korrekt szervezet, a labdarúgásban pedig nincs korrupció. Egyelőre egy hírügynökség sem erősítette meg, hogy rászakadt-e plafon. 

„Becsületes ember vagyok, és tiszta a lelkiismeretem. Nem követtem el semmit, nincs okom aggódni” – nyilatkozta a 79 éves FIFA-elnök, akit májusban ötödször is újraválasztottak, de a szervezet ellen folyó korrupciós vizsgálatok miatt lemondott tisztéről. „Azért mondtam le, hogy megvédjem a FIFA-t.”

Blatter 24 éves uralkodása alatt a jelenleg is folyó vizsgálatok szerint nagyjából 150 millió dollárnyi kenőpénzt vettek fel a FIFA vezetői, és ebben benne vannak a szintén vizsgált 2018-as és 22-es világbajnokságok rendezőinek kiválasztása is. A vizsgálatot végző hatóságok 14 ember ellen javasolnak vádemelést.

Szakad-e a plafon? Forrás: AFP/Fabrice Coffrini

Blatter szerint „a szervezet nem korrupt, a labdarúgásban pedig nincs korrupció”, és a „FIFA csak elszenvedője az egész botránynak, nem okozója.” A sportvezető viszont örül annak, hogy Ázsiában és Afrikában egészen más az ő és a szervezet megítélés, mert ott elismerik, sokat tettek a játékért. Blatter helyét minden valószínűség szerint az UEFA jelenlegi elnöke, Michel Platini veszi át a tisztújító kongresszus után.