Mázlival használta ki az emberelőnyt az Arsenal

511785555 HORIZONTAL FOOTBALL TRAINER PORTRAIT CHAMPIONS LEAGUE Arsenal`s head coach Arsene Wenger attends the UEFA Champions League group D football match Galatasaray vs Arsenal at TT Arena Stadium on December 9, 2014 in Istanbul. AFP PHOTO / OZAN KOSE
Arsenal`s head coach Arsene Wenger attends the UEFA Champions League group D football match Galatasaray vs Arsenal at TT Arena Stadium on December 9, 2014 in Istanbul. AFP PHOTO / OZAN KOSE
Vágólapra másolva!
Az Arsenal egygólos győzelmet aratott a mérkőzés nagy részében emberhátrányban futballozó Newcastle United otthonában az angol labdarúgó Premier League negyedik fordulójában.

A Newcastle az első negyedóra végén emberhátrányba került, a szerb csatár, Mitrovic taposott rá csúnyán Coquelin bokájára, amiért Marriner bíró egyből piros lapot mutatott fel neki. Lehet mondani, hogy szigorú ítélet volt, de tény, nem volt szép a mozdulat, és láttunk már ilyenért kiállítást máskor is.

Az Arsenal a második félidő elején használta ki a létszámfölényt, egy lecsorgót Oxlade-Chamberlain lőtt el éles szögből, középen Coloccini lábán megpattant a labda, majd a jobb kapufát érintve bevágódott.

A Newcastle kaput eltaláló lövés nélkül zárta a meccset, 9-0-ra nyerte ezt az összevetést a vendégcsapat, amely huszonkétszer próbálkozott, míg a hazaiak csak egyszer.

Nem csoda, hogy nem törte meg rossz sorozatát: az Arsenal ugyanis 2005 decembere óta veretlen a St. James' Parkban, mi több, a londoniak sorozatban nyolc meccset nyertek meg a Szarkák ellen, ezek gólkülönbsége 21-6. A mostani vereség azt jelenti, hogy Steve McClaren négy forduló után is nyeretlen a Newcastle élén.

Premier League, 4. forduló:
Newcastle - Arsenal 0-1 (0-0)
gól: Coloccini (52., öngól)