Hősnek nevezik Bogdánt az angol lapok

bogdán ádám liverpool
Carlisle United's Ghanaian striker Derek Asamoah (R) scores their first goal past Liverpool's Hungarian goalkeeper Adam Bogdan (2nd L) during the English League Cup third round football match between Liverpool and Carlisle United at Anfield in Liverpool, north west England on September 23, 2015. AFP PHOTO / PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications.
Vágólapra másolva!
Megmentette a szégyentől a Liverpoolt és edzőjét, figyelmeztetést küldött az első számú kapusnak, nagy lépést tett afelé, hogy a szurkolók megszeressék – szépeket írnak Bogdán Ádámról Angliában a szerda esti Ligakupa-meccse után.

Az angol sajtóban szinte mindenütt a meccs hősének kiáltották ki Bogdán Ádámot, miután a magyar kapus 1-1 után három kivédett tizenegyessel juttatta tovább a Liverpoolt a Ligakupában a negyedosztályú Carlisle United ellen.

Így tett többek között, a Sky Sports és a BBC internetes oldala, valamint a Daily Mirroré, ahol Bogdánnak 7-es osztályzatot adtak – az egész mezőnyből csak a liverpooli gólszerző, Danny Ings kapott jobbat.

Megmentette a Liverpoolt

A Daily Mail ugyancsak hőst emleget, és úgy értékeli a negyedik ligás csapat elleni szerény eredményt, hogy Bogdán Ádám "mentette meg a szégyentől" a Liverpoolt.

A meccsen nem sok dolga volt, a szétlövésben annál több Forrás: AFP/Paul Ellis


A Telegraphnál is ugyanez jutott a szerkesztők eszébe a látottakról, de szerintük a magyar kapus a mostanában sokat bírált Brendan Rodgers vezetőedzőt mentette meg az égéstől. A kommentelők itt amellett, hogy szintén Rodgerst szidják,

azt pedzegetik, hogy Bogdánnak kellene lennie az első számú kapusnak.

Nem csak ők gondoltak erre, a Daily Express is arról ír, hogy a meccsen mutatott teljesítményével Bogdán "figyelmeztetést küldött" a csapat jelenleg első számú kapusának, a belga Simon Mignolet-nak.

Azért nem mindenki ünnepel

Akadnak kritikák is, az Independent például, felrója Bogdánnak, hogy a Carlisle egyenlítésében kicsit benne volt – tény, hogy a rövid sarokra kapta a gólt, de elég közelről érkezett a lövés.

A helyi Liverpool Echo ugyancsak megjegyzi, hogy a kapus tehetett volna többet annál a lövésnél, de a hőstettezés itt sem marad el, sőt:

Bogdán 8-as osztályzatot kap, a legjobbat a csapatban.

Végezetül egy idézet a This Is Anfield blogról, arra reflektálva, hogy Bogdán a napokban arról beszélt: a célja az első számú kapus pozíciója. "Noha az igénye az egyes számú mezre ebben a pillanatban kicsit korainak tűnik, Bogdán hősiessége a szerda esti tizenegyespárbajban