Ami Kovács Kálmánnak Svájc, az Beckhamnek a Milan

Adriano
ITALY, Milan : Inter Milan's Brazilian forward Adriano applauses his team-mates during their UEFA Champions League first knockout round first leg football match against Manchester United on February 24, 2009 at San Siro Stadium in Milan. AFP PHOTO DAMIEN MEYER
Vágólapra másolva!
Még a legnagyobb szakértőkkel is előfordul, hogy csúnyán benéznek valamit, és komplett idiótát csinálnak magukból egy-egy nyilatkozatukkal. A legutolsó jelentkező David Beckham, aki egy sablonválaszból jött ki elég rosszul. Nem ő volt az egyetlen. 

„Szerintem a ManUnited, a PSG vagy a Milan nyeri a Bajnokok Ligáját” – adott roppant előzékeny választ Beckham a témát feszegető kérdésre, hiszen a Real Madrid kivételével felsorolta európai csapatait, ahol korábban játszott.

Kaka és David Beckham a Milannál Forrás: AFP/Giuseppe Cacae

Apró gond, hogy a legutóbbi szezon 10. helyén végzett AC Milannak már csak azért sincs esélye megnyerni a sorozatot, mert nemhogy a BL-ben, de az EL-ben sem szerzett indulási jogot. Nem véletlen, ha olvasóinknak egyből egy hasonló, magyar eset ugrik be.

Svájc a favorit

2012-ben egy Eb előtti felkészülési meccsen Svájc 5-3-ra legyőzte Németországot. A hazaiak meggyőző játéka olyan magabiztossá tette Kovács Kálmánt, aki karrierje vége felé játszott Svájcban (az SR Delémontban), hogy közvetlenül az Eb előtt egy televíziós interjúban közölte, nála Svájc az Európa-bajnokság titkos favoritja. Svájc végül nem nyerte meg az Eb-t, ami keveseket lepett meg, hiszen Anglia és Montenegró mögött csak a 3. helyen végzett a selejtezőjében, és nem jutott ki a tornára.

Diego Benaglio a 2014-es vébére már kijutott a svájci válogatottal Forrás: Getty Images/2014 Getty Images/Ronald Martinez

Kovács a 2006-os világbajnokságon szakkommentátorként is húzott egy meglepőt, akkor azt mondta, „A kilencvennyolcas döntő után Mitterrand elnök csókolta meg Barthez fejét a francia öltözőben, és most, a döntő után is lehet, hogy ő csókolja meg.” Francois Mitterrand nemcsak 2006-ban, de már 98-ban sem csókolgatott fejen senkit, mert az egykori francia elnök 1996-ban elhunyt.

Adriano a Barcelonában

2010-ben a Zuhanyhíradó című műsor vendégeinek nagy meglepetésére a Barcelona leigazolta Adrianót. A szakértők jelezték, jó játékost vett a Barca, bár most újra fel kell pörögnie, mert egy ideje már nem úgy játszik, mint annak idején az Interben.

Soha nem játszott a Barcelonában Forrás: AFP/Damien Meyer

Ez a bizonyos Adriano azonban soha nem játszott az Interben (és bár ez a műsorvezetőnek sem esik le, a feliratban azért szerepel, hogy a Sevillától vette a Barca), így minden elemzés okafogyottá vált volna normál esetben. Az urak viszont elbeszélgettek a témáról még pár percig. Adriano egyébként a mai napig a Barca játékosa, míg az egykori Inter-csatár néhány sikertelen visszatérési kísérlet után tavaly visszavonult.

Baradlay Eugén

Pintér Attila kapitánykodása alatt sok mókás dolog történt, de talán az viszi a prímet, amikor rossz játékosnak ment el a válogatott meghívó. A PMFC-ben játszó Pölöskey Péter csak rövid ideig örülhetett a válogatott behívónak, mert aztán kiderült, hogy véletlenül Pölöskei Zsolt (MTK) helyett hívta be a kapitány a pécsi játékost.

Feltűnő lehet, hogy bár testvérekről van szó, máshogy írják a nevüket. Erre az a magyarázat, hogy Péter egy nagyapjának tett ígéret miatt változtatta meg neve utolsó betűjét, míg az egykori kiváló játékos, Pölöskei Gábor másik fia meghagyta apja nevét.

A legfrissebb

Az idei BL első fordulója előtt az M4 stúdiójában Szabics Imre nagy lendülettel elemezte a Juventus játékát, és külön várta, hogy szerepel majd Pideon a nyáron távozott Andrea Pirlo posztján. Nos, a Pideonnak keresztelt Simone Padoin, bár az első két bajnoki fordulóban valóban bekerült Pirlo posztjára, nem okozott csalódást registaként, mert a Juventus nem nevezte a BL-keretébe, így értelemszerűen nem is léphetett pályára.

Mianmar-Liechtenstein (3-1) Forrás: AFP/Lluis Gene

A Juve azért – talán a Liechtensteinnek keresztelt Lichtsteiner, valamint a Stuaninak nevezett Sturaro remek játékának köszönhetően – legyőzte a ManCityt.