Két áldozata van a kazah műfűnek

Tim Krul, foci
KAZAKHSTAN, ASTANA : Kazakhstan's Aleksei Schetkin (L) vies for the ball with Dutch goalkeeper Tim Krul (R) during the Euro 2016 Group A qualifying football match between Kazakhstan and the Netherlands in Astana on October 10, 2015. AFP PHOTO / STANISLAV FILIPPOV
Vágólapra másolva!
Jasper Cillessen és Tim Krul sérülése miatt mindössze egy kapusa maradt a holland válogatottnak a csehek elleni keddi, amszterdami Eb-selejtezőre. A két játékos a kazah műfű áldozata lett, legalábbis a hollandok szerint.

Az asztanai műfüvön előbb a bemelegítés során Jasper Cillessen sérült meg, végül civilben nézte végig a mérkőzést, majd a 81. percben Tim Krul is lent maradt egy felugrás után, így végül Jeroen Zoet (PSV) fejezte be a Kahasztán ellen 2-1-re megnyert meccset.

A Telegraaf úgy tudja, Blind kapitány már jelezte is, hogy számít a Feyenoord kapusára, Kenneth Vermeerre az október 13-i összecsapáson, de ismét kerettag lesz a Paris Saint-Germain védője, Gregory van der Wiel, aki az asztani meccset eltiltás miatt hagyta ki.

Tim Krult a 81. percben kellett lecserélni Forrás: AFP/Stanislav Filippov

"Nagyon megérdemeltük a győzelmet, a vártnál sokkal több területünk maradt a támadásra, és sikerült gólokat szereznünk. Ami bosszantó, hogy műfüves pályán kellett játszanunk, és két kapusunk is emiatt sérült meg" - bosszankodott a második gól szerzője Wesley Sneijder.