Vágólapra másolva!
Gyengének és naivnak nevezte a keddi Dinamo Kijev-Chelsea (0-0) labdarúgó Bajnokok Ligája-csoportmérkőzés játékvezetőjét José Mourinho, az angol csapat vezetőedzője.

A portugál tréner a brit BT Sport televíziónak adott nyilatkozatában nagyon jónak ítélte a szlovén Damir Skomina tevékenységét, de sérelmezte, hogy nem adott meg egy tizenegyest csapata javára. Mourinho ezután a rögbi világbajnokság múlt heti, Ausztrália-Skócia (35-34) negyeddöntőjével példálózott.

"Skomina olyan volt, mint a skót rögbisek meccsének játékvezetője, aki szintén nagyon jó volt, de elkövetett egy hibát, ami miatt egész Skócia sírva fakadt" - mondta Mourinho. Craig Joubert szóban forgó hibáját nyilvánosan kritizálták a sportág nemzetközi szövetségének (WR) irányítói, és az elődöntőben nem kapott feladatot.

A bíró a hibás! Forrás: AFP

A Chelsea edzőjét a múlt héten 50 ezer fontos (21,1 millió forint) pénzbírsággal sújtotta, illetve egy mérkőzéstől eltiltotta - ám ezt a szankciót felfüggesztette - az Angol Labdarúgó Szövetség (FA), amiért október elején, a Southampton elleni 3-1-es vereség után kritizálta a bíró tevékenységét. Mourinho fellebbezett, de az FA kedden, másodfokon helyben hagyta a döntést.

A londoni csapat kilenc forduló után a bajnoki tabella 12. helyén áll, a Bajnokok Ligájában pedig három kört követően a G csoport harmadik helyét foglalja el.