Elek ollózásával zárult a kínai fociszezon

Elek Ákos, foci
HUNGARY, Budapest : Hungary's Akos ELek controls the ball against Finland during the UEFA Euro 2012 Group E qualifying football match Hungary vs Finland in Puskas stadium, in Budapest on October 11, 2011. AFP PHOTO / FERENC ISZA
Vágólapra másolva!
A kínai labdarúgó-bajnokságban szereplő Csangcsun Jataj két magyar játékosa közül Elek Ákos két, Huszti Szabolcs pedig hat góllal zárta a szombaton véget ért idényt. Elek szép gólt szerzett az utolsó fordulóban, ez kellett a csapat 9. helyéhez.

Az utolsó, 30. fordulóban a magyar duó csapata 2-2-t játszott a Kujcsou Rehne otthonában. Huszti kezdő volt, a szünetben Elek állt be a helyére, aki a 93. percben szerzett találatával pontot mentett a tabella kilencedik helyén végző együttesének.

"Igazi csodagól volt, magamhoz képest mindenképp. Meccsen legutóbb ilyet még gyerekként lőttem. Edzésen már volt rá példa, de annak is több éve. Tudatosan helyezkedtem a szabadrúgásunk után, mert számítottam rá, hogy a rövidre lefejelheti valaki a labdát, szerencsére ez is történt, ezek után pedig iygekeztem valahogy eltalálni a labdát. Szerencsére sikerült" - mondta Elek az Nso-nak.

A hazai sportági szövetség, az MLSZ tájékoztatása szerint Elek Ákos jövő szerdán kapcsolódik be a Norvégia elleni Európa-bajnoki pótselejtezőre készülő magyar válogatott edzésmunkájába. Huszti 2010-ben lemondta a válogatottságot.