Vágólapra másolva!
A listavezető Leicester City otthonában elszenvedett hétfő esti 2-1-es vereség után saját játékosai ellen fordult José Mourinho, az angol bajnokságban címvédő Chelsea vezetőedzője, aki szerint a futballistái elárulták őt, és nem tesznek meg mindent a pályán.

"Ha én játékos lennék, sokkal többet nyújtanék" - mondta a portugál mester a meccs után. Az újabb vereséggel a londoni csapat a 16. helyen áll a tabellán, mindössze egy pontra a kiesőzónától. Az előző szezonban a Chelsea már három körrel a bajnokság vége előtt bebiztosította végső sikerét, most viszont már kilenc vereség van mögötte, és húsz pontra van az éllovastól.

"Az előző idényben végig fenomenális munkát végeztem, a játékosokat olyan szintre emeltem, amely nem az ő szintjük, hanem több, mint amik ők valójában. Úgy érzem, elárulták a munkámat" - fogalmazott keserűen Mourinho, aki erősen kritizálta csapata védelmét, amely szerinte nagyot hibázott a Leicester góljai előtt.

Szépen rátolta a felelősséget a játékosokra Forrás: AFP

Olyan helyen áll a csapat, hogy szégyelli magát

Arra a kérdésre, hogy a Chelsea-nek van-e még esélye a Bajnokok Ligája-indulást érő helyek valamelyikének elérésére, a portugál szakember határozott nemmel válaszolt: "Az első négybe már nem érhetünk oda, az első hatra azonban még van esély, mert a riválisok is sok pontot hullajtanak. Jelen pillanatban viszont abban a zónában vagyunk, ahol szégyellem magam."

Mourinho már a leicesteri vereség előtt is elismerte, hogy edzői karrierje legnehezebb időszakát éli át. "Csak azt tudom mondani, hogy én akarok lenni a Chelsea vezetőedzője. Nem félek a kihívásoktól, és ez a mostani egy igazán nagy kihívás. Maradni akarok, és remélem, hogy a tulajdonos, Roman Abramovics, illetve az igazgatótanács is ezt akarja" - tette hozzá a tréner.