A Chelsea lehet a következő eltiltott klub

London, 2015. deccember 19. Guus Hiddink, a Chelsea újonnan kinevezett vezetőedzője (j) és Roman Abramovics, az angol klub orosz tulajdonosa a Chelsea és a Sunderland angol első osztályú labdarúgó-bajnoki mérkőzésén a londoni Stamford Bridge Stadionban 2015. december 19-én. (MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga)
Vágólapra másolva!
A FIFA vizsgálatot indított, hogy kiderüljön, szabályosan igazolta-e le Bertrand Traorét a Chelsea. A londoniakra hasonló büntetés várhat, mint amit a Barca éppen letudott, a Real és az Altético Madrid pedig éppen elkezd. 

Bertrand Traoré még csak 16 éves volt, amikor 2011 októberében pályára lépett a Chelsea színeiben az Arsenal elleni U19-es bajnoki mérkőzésen. Bár a játékos betöltötte a 18-at, amikor a Chelsea hivatalosan is szerződést kötött vele, de a játékos átigazolását vizsgálja a FIFA.

A Chelsea azzal védekezik, hogy a Premier League és az FA tudtával írt alá opciós előszerződést a játékossal, akit végül a szabályok adta kereten belül, a játékos 18. születésnapja után igazoltak le hivatalosan. Ha azonban kiderül, hogy Traorét még bőven kiskorúként igazolta le a klub, akkor hasonló büntetés várhat a londoniakra, mint a Barcára, a Real Madridra és a Atlético Madridra.

Lehet, hogy a Chelsea sem igazolhat egy darabig? Forrás: MTI/EPA/Facundo Arrizabalaga

A Chelsea-t 2010-ben már elítélték hasonló ügyben, de akkor a fellebbezésüket elfogadták, és nem lett komolyabb balhé Gael Kakuta átigazolásából.