Bogdán Ádámot kitették a Liverpool EL-keretéből

Bogdán Ádám, Liverpool, foci
Liverpool's Hungarian goalkeeper Adam Bogdan warms up ahead of the English Premier League football match between Watford and Liverpool at Vicarage Road Stadium in Watford, north of London on December 20, 2015. AFP PHOTO / BEN STANSALL
Vágólapra másolva!
A Liverpool magyar válogatott kapusa, Bogdán Ádám biztosan nem lép pályára az Európa Liga tavaszi, egyenes kieséses szakaszában. Nem véletlenül hívták vissza egy vetélytársát.

Bogdán Ádám az egyike annak a három játékosnak, aki a tavaszi egyenes kieséses szakaszra kikerült a Liverpool Európa Liga-keretéből – derül ki az UEFA honlapján csütörtökön közzétett listából.

Hármat cseréltek

A kupában a legjobb 32 közé bejutó klubok legfeljebb három új játékost nevezhettek a keretükbe, és bármennyi nevet törölhettek onnan. A Liverpool élt a lehetőséggel, Steven Caulkert, Joao Carlos Teixeirát és Danny Wardot nevezte Bogdán, Joe Gomez és Danny Ings helyére.

Ward az a kapus, akit a Liverpool visszarendelt az Aberdeentől Bogdán hibái után.

Bogdán tavaly nyáron került az Anfield Roadra, eleinte második számú kapusként számítottak rá, de miután az Exeter elleni FA Kupa-találkozón (2-2), illetve korábban a Watford ellen 3-0-ra elvesztett bajnokin nagyot hibázott, kegyvesztetté vált. Igaz, Jürgen Klopp vezetőedző elengedni nem akarja.

Nehéz napok ezek Bogdán számára Forrás: AFP/Ben Stansall


Az Európa Liga egyenes kieséses szakaszának első fordulójában a Liverpool ellenfele a német Augsburg lesz. A párharcok első mérkőzéseit február 18-án, a visszavágókat egy héttel később rendezik.

Mervó nem lesz EL-résztvevő

A portugál Bragával játszó svájci Sion keretében változatlanul ott van Vanczák Vilmos, a tavaly nyáron igazolt Mervó Bence viszont továbbra sem lép pályára a nemzetközi porondon.

A 32-es mezőnyből egyébként csupán egyetlen klub, az olasz bajnokságban listavezető Napoli nem élt a keret változtatásának lehetőségével.