Az ír kapitány elfogadná a zártkapus Eb-meccseket

Martin O'Neill, foci
Republic of Ireland's manager Martin O'Neill gestures during the Euro 2016 qualifying group D football match between Republic of Ireland and Georgia at Aviva Stadium in Dublin on September 7, 2015. Republic of Ireland won the game 1-0. AFP PHOTO / PAUL FAITH
Vágólapra másolva!
Amennyiben a francia hatóságok úgy döntenek, Martin O'Neill, az ír labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya elfogadná, hogy zárt kapuk mögött rendezzék meg a nyári Európa-bajnokság mérkőzéseit.
Vágólapra másolva!

A kontinentális szövetség a keddi, brüsszeli robbantások után megerősítette, hogy mindent elkövet a június-júliusi torna biztonságos lebonyolításáért, és folyamatosan figyeli a kockázati szintet.

O'Neill egyetértene azzal, hogy biztonsági okokból nézők nélkül rendezzék meg a meccseket. "Bármilyen döntés születik, mi alkalmazkodunk hozzá" - mondta a 64 éves szakember a brit médiának. Hozzátette, a szigorú biztonsági intézkedések miatt nehézkessé válhat, hogy a szurkolók közvetlen kapcsolatba kerüljenek a csapatukkal.

Martin O'Neill Forrás: AFP/Paul Faith

"Nem akarjuk távol tartani magunktól az embereket, de a drukkerek bizonyára érzékelni fogják, milyen szigorúak a biztonsági intézkedések, s ez mivel jár" - fogalmazott O'Neill.

Az írek az Eb csoportszakaszában a svédekkel, a belgákkal és az olaszokkal találkoznak. A június 10. és július 10. között sorra kerülő franciaországi viadalon a magyar válogatott is ott lesz.