Vágólapra másolva!
Bár 2-0-ra is vezetett, végül csak egy pontot szerzett a Roma Bergamóban.

Az első félidő közepén úgy tűnt, a Roma négy perc alatt eldönti a meccset, előbb a francia balhátvéd, Digne lőtt jobbal a bal sarokba, majd Szalah visszagurított labdáját Nainggolan rúgta a rövid sarokba.

Lehet, hogy a fővárosiak azt hitték, hogy ezzel zsebben a meccs, pedig ez nagyon nem így volt: az Atalanta a 33. percben szépített, Gomez beadását Borriello lekéste, de a hosszú oldalon érkező D'Alessandro megelőzte a védőket.

És ahogy korában a Roma, a hazaiak is négy perc alatt szereztek két gólt, egy szöglet után a Serie A egyik nagy vándora, Borriello fejelt gólt érően. Még a szünet előtt visszavehette volna a vezetést a Roma, de Dzeko óriási ziccerben hat méterről az égbe lőtt.

A hat gól egyben:

A második félidő elején fordított az Atalanta, a végig nagyon jól játszó Gomez tette középre a labdát, Borriello pedig megelőzte Zukanovicot, és még a kapufa is besegített neki. A korábban a Romában is megfordult csatár kétszer is megszerezhette volna a mesterhármshoz szükséges gólját, de előbb mellé lőtt, majd a látványos sarkazását Szczesny védte bravúrral.

A Roma pontmentéséhez végül Totti kellett, a legenda a 78. percben állt be, és egy kalandos akció végén ő gyűjtötte be a labdát, amit aztán 17 méterről a bal sarokba lőtt, szeptember óta ez volt az első gólja a Capitanónak. Aki a végén egy pompás labdát adott Dzekónak, de a bosnyák csatárt ezt a helyezet is elpazarolta, így maradt a 3-3.

Serie A, 33. forduló:
Atalanta - AS Roma 3-3 (2-2)
gól: D'Alessandro (33.), Borriello (37., 50.), illetve Digne (23.), Nainggolan (27.), Totti (85.)