Totti megint megmentette a Romát

Francesco Totti, Luciano Spalletti, AS Roma, foci
Roma's forward from Italy Francesco Totti is congratulated by Roma's coach from Italy Luciano Spalletti (R) during the Italian Serie A football match between AS Roma and Torino on April 20, 2016 at the Olympic stadium in Rome. GABRIEL BOUYS / AFP
Vágólapra másolva!
Az AS Roma 3-2-re győzött a Genoa vendégeként az olasz labdarúgó-bajnokság 36. fordulójának hétfői játéknapján. Francesco Totti óriási szabadrúgásgólt szerzett. Tartja a lépést a Napoli is. 

Serie A, 36. forduló:
Genoa-AS Roma 2-3 (1-1)
gól: Tacidisz 13., Pavoletti 65. ill. Salah 6., Totti 77., El Shaarawy 87.

Bár az egyiptomi Mohamed Salah találatával a meccs elején a fővárosiak vezetést szereztek, a görög Panajotisz Tahcidisz, valamint Leonardo Pavoletti góljainak köszönhetően a 65. percben már a házigazdák álltak jobban.

És akkor jött Totti Forrás: AFP/Gabriel Bouys

Az AS Roma legendás csapatkapitánya, az 59. percben csereként pályára küldött Francesco Totti a 77. percben szabadrúgásból egyenlített, tíz perccel később pedig Stephan El Shaarawy megszerezte a győztes gólt a vendégeknek. A rómaiak sikerükkel a Napolit megelőzve feljöttek a második helyre, de a nápolyiak később visszaelőztek.

A Napoli 2-1-re legyőzte az Atalantát a forduló zárómeccsén. A hazaiak mindkét gólját az argentin Gonzalo Higuaín szerezte, aki immár 32 találattal vezeti a Serie A góllövőlistáját. A nápolyiak sikerükkel visszaelőzték az AS Romát a tabellán, és ismét a Bajnokok Ligája-főtáblát jelentő második helyen állnak.

Napoli-Atalanta 2-1 (1-0)
gól: Higuain 10., 77. ill. Albiol 85. - öngól

Lazio-Internazionale 2-0 (1-0)
AC Milan-Frosinone 3-3 (0-2)
Empoli-Bologna 0-0
Palermo-Sampdoria 2-0 (1-0)
Sassuolo-Verona 1-0 (0-0)
Juventus-Carpi 2-0 (1-0)
szombaton játszották:
Chievo-Fiorentina 0-0
Udinese-Torino 1-5 (0-2)