Dárdai 2017 nyaráig a Hertha edzője marad

Dárdai Pál, foci, Hertha
Hertha's Hungarian head coach Pal Dardai is seen prior to the German first division Bundesliga football match between Hertha BSC and FC Bayern Munich in Berlin, on April 23, 2016. ODD ANDERSEN / AFP
Vágólapra másolva!
Dárdai Pál tavaly májusi kinevezésekor nagy meglepetést keltett, hogy klubja, a Hertha határozatlan idejű szerződést kötött vele. A szakember most elárulta, hogy mivel elégedettek vele Berlinben, ezért marasztalják, és 2017 nyaráig ő marad az edző.

„Most kaptam meg a levelet, amelyben az áll, 2017-ig én leszek a Hertha edzője” – nyilatkozta a Berliner Tageszeitung bulvárlapnak, megerősítve, hogy a megállapodás szerint bónusz illeti, ha a csapatot kupadöntőbe vagy Bajnokok Ligájába juttatja.

Dárdai elmondta, jó csapata van, igazából csak két gyors emberre lenne szüksége a szélre és a csatársorba. „A gyorsaságunk az, amelyen még javítanunk kell. Minden más rendben van. Nagy jövő áll előttünk" – tette hozzá.

Dárdai Pállal hosszabbított a Hertha Forrás: AFP/Odd Andersen

Elmondta, hogy a jelenlegi kerettel elérte a maximumot, és még az előzetesen megálmodott 50 pont is elérhető. A Hertha 32 forduló után 49 ponttal az 5. helyen áll, ugyanannyit gyűjtött, mint az egy hellyel előtte álló, már BL-selejtezőt érő pozícióban lévő Mönchengladbach.

Az utolsó két fordulóban a berliniek előbb a Darmstadtot fogadják, majd Mainzban lépnek pályára.