Vágólapra másolva!
Venezuela emberelőnyben győzött Jamaica ellen, míg Mexikó 3-1-re verte az előzetesen az esélyesek közé sorolt Uruguayt a Copa Américán.

Az első Copáján szereplő Jamaica nem sok vizet zavart Venezuela ellen, a dél-amerikaiak az első negyedóra végén egy szépen kipasszolt akció végén szereztek vezetést a Torinóban légióskodó Josef Martinez révén.

A 23. percben emberhátrányba került Jamaica, Austin a labdát is elrúgta ugyan, de csúnyán rácsúszott ellenfele lábára, úgyhogy annyira nem volt indokolatlan a piros lap, bár tény, láttunk már olyat, hogy ilyenért csak sárga járt.

Aki azt hitte, Venezuela tíz ember ellen majd gálázni fog, annak csalódnia kellettt, igaz, ez a három pont így is sokat érhet.

Öngól, két kiállítás, izgalmak

A csoport másik meccsén Mexikó jól kezdett Uruguay ellen, a 4. percben egy baloldali beadás után Álvaro Pereira a saját kapujába fejelt, amikor menteni akart Herrera elől. Az egyenlítésre a 74. percig kellett várni, amikor egy szabadrúgás után Godin fejelt a tőle megszokott hatékonysággal.

Ekkor már tíz-tíz emberrel játszottak a csapatok, a sérült Suárez nélkül felálló uruguayiaktól Vecinót még az első félidő végén kiszórták, majd a 73. percben a mexikói Guardado is megkapta a levonulási parancsot, a szabálytalanság miatt megítélt szabadrúgásból egyenlített Godin.

A hajrá azonban Mexikóé volt, előbb a csapatkapitány Rafa Márquez vágott a rövid felsőbe egy labdát, aztán a hosszabbításban Herrera fejelt közelről a hálóba, lezárva a meccset.

C csoport, 1. forduló:
Jamaica - Venezuela 0-1 (0-1)
gól: J. Martinez (15.)

Mexikó - Uruguay 3-1 (1-0)
gól: Á. Pereira (4., öngól), R. Márquez (85.), H. Herrera (92.), illetve Godin (74.)