Ronaldo a világ leggazdagabb sportolója

MESSI, Lionel; CRISTIANO RONALDO akció FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY Barcelona, 2011. május 3.
CRISTIANO RONALDO, a spanyol Real Madrid portugál csatára (b) és Lionel MESSI, a spanyol Barcelona argentin csatára küzd a la
Barcelona, 2011. május 3. CRISTIANO RONALDO, a spanyol Real Madrid portugál csatára (b) és Lionel MESSI, a spanyol Barcelona argentin csatára küzd a labdáért a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének FC Barcelona-Real Madrid visszavágó mérkőzésén a barcelonai Camp Nou Stadionban. (MTI/EPA/Alejandro Garcia)
Vágólapra másolva!
A Real Madrid portugál labdarúgója, Cristiano Ronaldo az élre került a legjobban kereső férfisportolók listáján.

A Forbes című gazdasági magazin honlapján csütörtökön publikált összeállítás szerint Ronaldónak tavaly és idén június 1. között összesen 88 millió dollár (24,1 milliárd forint) volt az adózás előtti jövedelme.

A klubjától több mint 50 millió dollárt kapott, a reklámbevételei pedig elérik a 32 milliót.

A lista második helyén az FC Barcelona argentin labdarúgója, Lionel Messi áll, aki a becslések szerint 81,4 millió dollárral (22,3 milliárd forint) gazdagodott az elmúlt 12 hónapban, ebből 28 millió a szponzoraitól származott. A harmadik 77,2 millió dollárral (21,1 milliárd forint) a kosárlabdázó LeBron James, a negyedik pedig - egyben a legjobban kereső egyéni sportoló - a teniszező Roger Federer 67,8 millióval (18,6 milliárd forint).

Ronaldo itt egyértelműen legyőzte Messit Forrás: MTI/EPA-EFE/Alejandro Garcia

A golfozó Tiger Woods korábban 12 alkalommal végzett a lista élén, a profi ökölvívó Floyd Mayweather Jr. pedig az elmúlt négy évben háromszor került a legjobb három közé,

de Mayweather visszavonult, Woods-ot pedig sérülés hátráltatja.

A bokszolót most a 16., a golfozót pedig a 12. helyre rangsorolták.

Ronaldo az első labdarúgó, aki a lista élére tudott kerülni, és a csapatsportágak képviselői közül is csak a kosárlabdázó Michael Jordan állt az első helyen korábban. Az idei 100-as listán 23 ország, illetve 10 sportág képviselői találhatóak, közülük 65-en amerikaiak, és 26-an baseball-játékosok.