Az MTK is kiesett az Európa-ligából

Bese Barnabás; Weeks, Theo; Zenjov, Sergei akció FOTÓ FOTÓTÉMA Közéleti személyiség foglalkozása sportoló SZEMÉLY
Győr, 2016. július 14. Bese Barnabás, az MTK játékosa (b), valamint Theo Weeks (b2) és Sergei Zenjov (b3), az azeri Gabala játékosai a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójában játszott MTK Budapest - Gabala mérkőzésen a Győrhöz tartozó Gyirmóton 2016. július 14-én. MTI Fotó: Krizsán Csaba
Vágólapra másolva!
Az NB I 4. helyezettje a hazai 2-1-es vereség után idegenben 2-0-ra kaptak ki az azeri Qabala csapatától, és 1-4-es összesítéssel búcsúztak az El-től.

Az MTK gyorsan dűlőre vitte a dolgot, miután már a 7. percben hátrányba került, Szergej Zenjov talált a kék-fehérek kapujába.

A folytatás sem tartogatott sok örömöt a magyar csapatnak, azok után meg pláne, hogy a hazaiak libériai középpályása, Theo Weeks a 37. percben megduplázta a Qabala előnyét.

A Qabala két gólszerzője, Weeks és Zenjov piros mezben Forrás: MTI/Krizsán Csaba

A második félidőben még próbálkozott cserékkel Teodoru Vaszilisz, hogy legalább az illúziója meglegyen annak, hogy az MTK szeretne valamit elérni, de az eredmény már nem változott. A 92. percben még rúgtak egy érvénytelen gólt is az azeriek, az MTK-nak pedig be kellett érnie egyetlen kaput eltaláló lövéssel.

Eredmény, Európa-liga, 2. selejtezőkör, visszavágó:
Qabala (azeri)–MTK Budapest 2-0 (2-0)
Baki, vezette: M. Kalkavan (török)
gól: Zenjov (7.), Weeks (37.)
sárga lap: Stankovic (15.), ill. Baki (36.), Grigic (85.)
továbbjutott: Qabala 4-1-el. Az azeri csapat ellenfele a francia Lille lesz a harmadik fordulóban.