Guardiola letiltotta a wifit a ManCity edzőközpontjában

Pep Guardiola, Manchester City, foci
Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola gestures from the touchline during the English Premier League football match between Tottenham Hotspur and Manchester City at White Hart Lane in London, on October 2, 2016. / AFP PHOTO / Glyn KIRK / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Pep Guardiola menedzser döntése értelmében wifi- és 3G-mentes lett a Manchester City labdarúgócsapatának edzőközpontja.

Amikor először megjelentek a „Nincs wifi, beszélgessetek egymással!" feliratok az éttermeknél és kávézóknál, sokan meglepődtek. Pedig az ok egyértelmű, a személyes kommunikációt semmi sem helyettesítheti.

Ezt az elvet vallja Pep Guardiola, a Manchester City labdarúgócsapatának edzője is, aki a csapatszellem elősegítése érdekében úgy döntött, a klub edzőközpontjában se vezeték nélküli internet, se 3G ne álljon a játékosok rendelkezésére.

Pep Guardiola Forrás: AFP/Glyn Kirk

A Telegraph-nak Pablo Zabaleta megerősítette, hogy Guardiola azt szeretné elérni, hogy a játékosai szemtől-szembe kommunikáljanak egymással, és kevesebb időt töltsenek a mobiltelefonok nyomkodásával. A készülékeket például senki sem viheti magával a közös reggelihez és ebédhez.

Az internettilalom csak az egyik nagy változás a sok közül azóta, hogy a nyáron Manuel Pellegrini, a City korábbi menedzsere távozott. Guardiola szerződtette Silvia Tremoleda táplálkozási szakértőt, aki annak idején segített Lionel Messi barcelonai étrendjének felépítésében.

A játékosoknak mérkőzés után mandulát, diót és mogyorót kell enniük, a nehéz ételektől (pizza, hamburger) teljesen eltiltották őket, és tilos szénsavas italokat és bizonyos gyümölcsleveket inniuk.