Vágólapra másolva!
Ausztria kikapott, Wales csak döntetlent játszott otthon a grúzokkal, ez a két eredmény volt a legmeglepőbb a vasárnapi vb-selejtezők közül. A nagyok közül nyertek a spanyolok, a horvátok és az olaszok is, igaz, utóbbi győztes gólja a 92. percben született.

A D csoportban két Eb-résztvevő is csalódott lehet, a walesiek hiába vezettek már a 10. percben a sorozatban a harmadik hazai meccsén betaláló Bale fejese révén, a grúzok végül elvittek egy pontot, és

a vendégeknek még a győzelemre is bőven volt esélyük,

kapufát is lőttek.

Az Eb-n a magyarokkal egy csoportban szereplő osztrákok kétszer is egyenlítettek Belgrádban, de aztán érkezett az addig Mitrovicot kétszer is kiszolgálóTadic, aki még egy rossz átvételből is előnyt tudott kovácsolni, és eldöntötte a meccset. A Southamptonban játszó középpályás

az utolsó tíz szerb gólban benne volt,

négyet ő lőtt, hatot pedig előkészített. A szerbek mellett még az írek szerezte három pontot, akik Moldovában nyertek.

A G csoportban Izrael elég hamar döntésre vitte a dolgot Liechtenstein ellen, Hemed 16 perc alatt fejelt két gólt, így három nap alatt három gólig jutott, mert Macedóniában is betalált. A meccs gólját a 19 éves liechtensteini Göppel szerezte, aki egészen látványos mozdulattal lőtt a bal felsőbe.

A macedónok nagyot harcoltak az olaszok ellen, az elején sokkal veszélyesebbek voltak, a Palermóban két magyarral is együtt játszó Nesztorovszki lőtt egy óriási kapufát is, mégis az olaszok vezettek a félidőben,

mert a Torinóban idén már öt gólig jutó

Belotti a válogatottban is megmutatta, mit tud, egy szögletre berobbanva gyönyörűen lőtt a levegőből a kapuba.

A macedónok a második félidőben is haraptak, és Verratti nagy hibája után Nesztorovszki egy okos lövéssel egyenlített. Két perccel később pedig már a macedónok álltak jobban, az olaszok megint zavartan futkároztak, Haszani pedig 20 méterről bebikázta. Az olaszok az utolsó negyedórát nagyon megnyomták, és Immobile előbb egy beadásba ért bele jó érzékkel, majd közelről fejelte be a fordítást beteljesítő gólt.

Az előző körben az olaszokkal döntetlenező spanyolok Albániában

a második félidőben ajándékba kaptak az első gólt a hazai kapustól,

Berisha elpasszolta a labdát, David Silva pedig gólt rúgatott a születésnapos Diego Costával, aki a többiektől a torta mellé laptopot is kapott még a meccs előtt. Nyolc perccel később Nolito fejelte meg az előnyt, harcosan tartotta meg a labdát egy párharcnál, és éles szögből kilőtte a hosszút.

Az I csoportban Izland az Eb-formáját hozta, és az első félidő végén kihasználta, hogy a törökök egy szerencsétlen megpattanó lövés miatt megrogytak.

A horvátok nagyon rossz meccsen verték egy Kramaric-fejessel a finneket, Ukrajna pedig a végén tette meggyőzővé a Koszovó elleni sikert. Az ukránok második és harmadik gólja nagyon szép volt, a másodiknál Jarmolenko labdátvétele szinte megszólalt, a harmadiknál Rotan pedig állóhelyből bombázott a bal felsőbe.

vb-selejtező, D csoport, 3. forduló:
Wales - Grúzia 1-1 (1-0)
gól: Bale (10.), illetve Okriasvili (57.)

Szerbia - Ausztria 3-2 (2-1)
gól: A. Mitrovic (6., 23.), Tadic (74.), illetve Sabitzer (15.), Janko (62.)

Moldova - Írország 1-3 (1-1)
gól: Bugaijov (45+1.), illetve Long (2.), McClean (69., 76.)

A csoport állása: 1. Szerbia 7 pont (8-4), 2. Írország 7 (6-3), 3. Wales 5, 4. Ausztria 4, 5. Grúzia 1, 6. Moldova 0

G csoport:
Izrael - Liechtenstein 2-1 (2-0)
gól: Hemed (4., 16.), illetve Göppel (49.)

Albánia - Spanyolország 0-2 (0-0)
gól: Diego Costa (55.), Nolito (63.)

Macedónia - Olaszország 2-3 (0-1)
gól: Nesztorovszki (57.), Haszani (59.), illetve Belotti (24.), Immobile (75, 92.)

A csoport állása: 1. Spanyolország 7 pont (11-1), 2. Olaszország 7 (7-4), 3. Albánia 6 (4-3), 4. Izrael 6 (5-5), 5. Macedónia 0 (4-7), 6. Liechtenstein 0 (1-12)

I csoport:
Finnország - Horvátország 0-1 (0-1)
gól: Kramaric (18.)

Ukrajna - Koszovó 3-0 (1-0)
gól: Kravec (31.), Jarmolenko (81.), Rotan (87.)

Izland - Törökország 2-0 (2-0)
gól: Ömer Toprak (42., öngól), Finnbogason (44.)

A csoport állása: 1. Horvátország 7 pont (8-1), 2. Izland 7 (6-3), 3. Ukrajna 5, 4. Törökország 2, 5. Finnország 1 (3-5), 6. Koszovó 1 (1-10)