87 mp és Reina-potya: a Lazio kibabrált a Napolival

Marek Hamsík
Napoli's midfielder from Slovakia Marek Hamsik celebrates after scoring during the Italian Serie A football match SSC Napoli vs SS Lazio on November 5, 2016, at the San Paolo Stadium in Naples. / AFP PHOTO / CARLO HERMANN
Vágólapra másolva!
A Napoli mindössze másfél percig érezhette magát nyeregben a Lazio ellen, végül 1–1-es döntetlennel ért véget a Serie A szombat esti rangadója.

A csapatok nyílt futballt vállaltak fel az első félidőben, de gólig nem, és helyzetekig is csak elvétve jutottak el. A második játékrészben Marek Hamsík törte meg a jeget, a szlovák válogatott középpályás az 52. percben egy szép egyéni akció végén szerezte meg a vezetést.

Hamsík 103. gólját szerezte a Napoliban, ezzel ő a klub történetének negyedik legeredményesebb játékosa. A nápolyiak sérült csatára, Arkadiusz Milik a lelátón tapsolt a találatnak. De nem örülhetett sokáig...

A Laziót nem sokkolta a bekapott gól, Keita Baldé révén 87 másodperc múlva egyenlíteni tudott a fővárosi együttes, köszönhetően Pepe Reina hibájának, a spanyol kapus a rövid oldalra kapott egy számára kellemetlen gólt.

A Napoli összességében uralta a meccset, de a Lazio pontszerzése nem érdemtelen, ráadásul sikerült maga mögött tartania ellenfelét: a Lazio a 4., a nápolyiak az 5. helyen állnak a tabellán.

A végén a két mester közül Simone Inzaghinak (b) volt több oka a mosolyra Forrás: AFP/Carlo Hermann

Serie A, 12. forduló:
Napoli-Lazio 1-1 (0-0)
gól: Hamsík (52.),ill. Keita Baldé (54.)
korábban:
Torino-Cagliari 5-1 (3-1)
vasárnap játsszák:
Pescara-Empoli 12.30
Chievo-Juventus 15.00
Genoa-Udinese 15.00
Palermo-AC Milan 15.00
Sassuolo-Atalanta 15.00
Fiorentina-Sampdoria 18.00
Internazionale-Crotone 18.00
AS Roma-Bologna 20.45