Megrázó hír érkezett a repülőn életét vesztett csatárról

Chapecoense
A boy sits alone on the stands during a tribute to the players of Brazilian team Chapecoense Real who were killed in a plane accident in the Colombian mountains, at the club's Arena Conda stadium in Chapeco, in the southern Brazilian state of Santa Catarina, on November 29, 2016. Players of the Chapecoense were among 81 people on board the doomed flight that crashed into mountains in northwestern Colombia, in which officials said just six people were thought to have survived, including three of the players. Chapecoense had risen from obscurity to make it to the Copa Sudamericana finals scheduled for Wednesday against Atletico Nacional of Colombia. / AFP PHOTO / Nelson ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Gyászol a futballvilág, miután kedden Kolumbiában lezuhant egy utasszállító repülőgép 81 emberrel a fedélzetén, köztük a brazil Chapecoense labdarúgóklub játékosaival. Hatan élték túl a tragédiát, köztük három futballista. Miközben a rivális futballklubok önzetlenül próbálnak segíteni, az egyik életét vesztett futballista családja további lesújtó hírt közölt.

A Chapecoense kupadöntős ellenfele, az Atlético Nacional korábban felkérte a dél-amerikai szövetséget, hogy adják oda a Copa Sudamericana trófeáját a feldolgozhatatlan csapást szenvedett brazil klubnak. (A csapat ennek a finálénak az első mérkőzésére utazott Kolumbiába.)

A Chapecoense-szurkolók és a teljes futballvilág gyászba borult Forrás: AFP/Nelson Almeida

A brazil riválisok is készek önzetlenül segíteni ezekben a nehéz időkben. Elsőként négy egyesület (a Corinthians, a Santos, a Sao Paulo és a Palmeiras) fordult nyílt levélben a hazai szövetséghez, amelyben arra kérték a vezetőket, hogy

2017-re engedélyezzenek a játékosokra vonatkozó korlátlan és ingyenes kölcsönvételi lehetőséget a Chapecoensének, emellett három szezonon át mentesítsék a klubot a kieséstől, az eredményeitől függetlenül.

Tehát, ha a Chapecoense a négy kieső hely egyikén végezne a bajnokságban, akkor helyette az ötödik legkevesebb pontot gyűjtő klub essen ki a Serie B-be. A Brazil Labdarúgó-szövetség egyelőre nem reagált a kezdeményezésre.

Az Argentin Labdarúgó-szövetség a nemzet összes klubja nevében ajánlott fel ingyen kölcsönjátékosokat a Chapecoense vezetésének.

Eközben további, rendkívül fájó történetek látnak napvilágot a repülőgép-szerencsétlenség áldozataival kapcsolatban.

Brazil hírforrások szerint Tiaguinho, a klub 22 éves csatára egy héttel ezelőtt tudta meg feleségétől, hogy édesapa lesz. Családja a nap folyamán feltöltött egy videót azokról a pillanatokról, amikor Tiaguinho megtudta az örömhírt, és csapattársaival meg is ünnepelte.