Labdarúgó klub-vb: az América lesz a Real Madrid ellenfele

Horizontal
Real Madrid's Portuguese forward Cristiano Ronaldo looks on during a training session at Valdebebas training ground in Madrid on December 9, 2016, on the eve of the Spanish League match Real Madrid CF vs RC Deportivo de La Coruna. / AFP PHOTO / GERARD JULIEN
Vágólapra másolva!
A mexikói América az ázsiai, míg a Kasima Antlers az afrikai BL-győztest verte meg a labdarúgó klubvilágbajnokság negyeddöntőjében. Előbbi a Real Madriddal, utóbbi az Atlético Nacionallal találkozik az elődöntőben.

Miután az európai Bajnokok Ligája sorozat győzteseként a Real Madrid, a Libertadores Kupa címvédőjeként pedig a kolumbiai Atlético Nacional helye is garantált volt az elődöntőkben, csak két negyeddöntőt rendeztek a jokohamai klubvilágbajnokság vasárnapi fordulójában.

Az első találkozón az ázsiai és az észak- és közép-amerikai térség BL-győztese csapott össze. A vezetést az előbbi, azaz a dél-koreai Jeonbuk Motors szerezte meg a 23. percben, azonban a mexikói América az argentin Silvio Romero duplájával a második félidőben fordítani tudott.

A két csapat éppen tíz évvel már találkozott egymással. Akkor is a klub-vb negyeddöntőjében, és egy góllal akkor is mexikóiak nyertek, méghozzá 1-0-ra.

A második mérkőzésen a japán bajnok, Kasima Antlers a dél-afrikai Mamelodi Sundownsszal mérkőzőtt meg, és az óceániai BL-győztes után (2-1-re verték a negyeddöntőbe jutásért az Auckland Cityt) az afrikai BL-győztessel is elbántak, ezúttal 2-0-ra nyertek.

Az elődöntőkben szerdán az Atlético Nacional a Kasimával, míg csütörtökön a Real Madrid az Américával találkozik.

Eredmények:
Jeonbuk Motors (dél-koreai) – América (mexikói) 1-2
gól: Kim Bo-Kjung (23.), ill. S. Romero (54., 73.)
Mamelodi Sundowns (dél-afrikai) – Kasima Antlers (japán) 0-2
gól: Endo (63.), Kanazaki (88.)