A Real Madrid álmatag meccsen jutott vb-döntőbe

Cristiano Ronaldo
Jokohama, 2016. december 15. Cristiano Ronaldo, a spanyol Real Madrid (k) és Rubens Sambueza, a mexikói Club América játékosa a labdarúgó klubvilágbajnokság Real Madrid-Club América elődöntő mérkőzésén a jokohamai stadionban 2016. december 15-én. (MTI/EPA/Ota Kijosi)
Vágólapra másolva!
A BL-címvédő Real madrid bejutott a klubvilágbajnokság döntőjébe, miután elég unalmas meccsen legyőzte a mexikói Américát. A fináléban a japán Kasima Antlers vár az európai csapatra. 

Klubvébé, elődöntő:
América (mexikói)-Real Madrid (spanyol) 0-2 (0-1)
gól: Benzema 47., Ronaldo 93.

A klubvébé második elődöntőjében, a jokohamai a Nissan-stadionban a Hyundait legyőző América a Real Madriddal találkozott. A másik ágon a japán Kashima Antlers már döntőbe verekedte magát, a kolumbiai Atlético Nacionalt 3-0-ra legyőző hazaiak végig is nézték a helyszínen a mexikói-spanyol csatát.

Meglehetősen komótos tempóban kezdődött a meccs,

az első félidő első fele el is telt nagy helyzet nélkül.

A végig enyhe fölényben focizó Real Ronaldo fejesével jelezte, hogy éledezik (Lucas Vázquez beadása után bólintott kapufára a friss aranylabdás). Egyre sűrűbben jöttek a Real-helyzetek, ám gól csak akkor, amikor talán már ők sem várták: az első félidőre jelzett egyperces hosszabbítás is letelt már, amikor Ronaldo és Modric passzolgatott, majd Kroos kapott labdát, ő remekül ugratta ki Benzemát, aki külsővel a hosszú fölsőbe tekert.

Szünet után Zinedine Zidane nem változtatott a csapaton, a másik edző, Ricardo La Volpe viszont cserélt az 54., a 62. és a 70. percben is. A játék képe mégsem változott sokat, a Real elszórakozott több helyzetet is, az América pedig tehetetlennek tűnt. Carvajal egymaga adhatott volna legalább három gólpasszt, de viszonylag egyszerű helyzetekben is bántóan pontatlan volt, mentségére legyen mondva, hogy Ronaldo is fejelt kifelé labdát az üres kapu torkából.

Cristiano Ronaldo a végén csak betalált Forrás: MTI/EPA/Ota Kijosi

Aztán Zidane is cserélgetni kezdett, de a helyzetecskék továbbra sem mentek be, ám ez nem számított - nagyon kényelmes meccsen jutott tovább a Real Madrid.

A 93. percben aztán Ronaldo nyargalt el egy védők mögé betett labdával, a védők csak néztek,

a friss aranylabdás pedig a jobb oldalról a hosszú sarokba gurított.

A mexikóiak reklamáltak, hogy lesen kapta a labdát a kiugró Ronaldo, de végül a játékvezető nem kért videobírót, csak simán megadta a találatot.

Ez volt Cristiano Ronaldo 100. gólja nemzetközi klubmérkőzésen.

A döntőt vasárnap rendezik, magyar idő szerint 11.30-tól.