Vágólapra másolva!
Nagy Ádám szerint nincs összefüggés az ő játéka és a Bologna eredményessége vagy épp eredménytelensége között. A magyar válogatott középpályása erről a DigiSport hétfő esti Serie A-összefoglalójában beszélt.

A Bologna a hétvégén 2-0-ra legyőzte a Torinót az olasz bajnokság 21. fordulójában, Nagy kezdőként 78 percet játszott. A magyar légiós néhány nappal előtte a kispadon kezdte az Inter elleni Olasz Kupa-találkozót, a második félidőben beállt, és csapata pillanatokon belül gólt szerzett, de hosszabbításban végül kiesett.

A Bolognának az Inter jelentette a végállomást az Olasz Kupában (Nagy Ádám: 16-os mezszámmal) Forrás: AFP/Giuseppe Cacace

Az elmúlt hetekben egyre nagyobb figyelmet kap az a statisztika, amely szerint Nagy Ádám kihagyása esetén képtelen nyerni a Bologna, míg a magyar játékossal a kezdőben több pontot gyűjt, több gólt szerez és kevesebbet kap a csapat. Nagy szerint ez inkább szerencsés egybeesés, mintsem ok-okozati összefüggés.

„Az az érzésem, hogy pont azokon a mérkőzéseken nem léptem pályára, amelyeken kikaptunk, és ez rám nézve jól jött ki” – mondta Nagy Ádám, aki elmondása szerint azon dolgozik, hogy idővel tényleg kihagyhatatlan legyen a Bologna kezdőcsapatából, de

az eredmények alakulását egyelőre inkább szerencsés egybeesésnek véli.

Baumstark Tibor műsorvezető Blerim Dzemailiról is kérdezte a futballistát, pontosabban megjegyezte, szemmel láthatóan jól megértik egymást a svájci válogatott középpályással.

(Gera Zoltán – a szerző) volt a Ferencvárosban. Rangidős, sokat tanulok tőle, és úgy kezel, mintha a fia lennék. Sokat segít a taktikai elemekben is, jó, hogy ott van mellettem a pályán és az edzésen is” – mondta Nagy, aki ebben a tekintetben kiemelte a teljes edzői stábot és a vezetőedzőt, Roberto Donadonit is.

Nagy Ádám szerint az ő játéka nem egyenlő a Bologna sikerével Forrás: NurPhoto/Loris Roselli

A Mister (így szólítják Olaszországban a vezetőedzőt és a másodedzőt) pont a napokban beszélgetett a magyar középpályással, arra hívta fel a figyelmét, hogy

felesleges futásokkal égeti az energiáját,

de ha nem tenné, akkor több ereje maradna felérni a kapu előtti akciókhoz, mondta a focista, akivel összességében elégedett a Bologna vezetése.

Nagy Ádám elismerte, hogy az utóbbi időben néhány mérkőzésen fásultnak érezte magát, de reméli, ennél nagyobb formahanyatlása nem lesz ebben a szezonban.

(via DigiSport)