Vágólapra másolva!
Mértékadó sajtóorgánumtól még nem kapott akkora dicséretet Nagy Ádám, mint most, amikor a Guardian beválasztotta az olasz bajnokság 50 legígéretesebb fiatalja közé.

A Guardian listáján olyan játékosok vannak, mint a Juventus, az Inter és a Milan kezdője környékén mozgó fiatalok, így különösen nagy dicséret, hogy ott lehetett köztük a magyar válogatott középpályás, akiről azt írja a cikk, Andrea Pirlo "gondolkodó futballistának" nevezné.

A Nagy Ádámról szóló passzus nagy léptekben végigveszi a játékos pályafutásának kezdetét, és megemlíti, hogy remek Eb-teljesítményével hívta fel magára a Bologna figyelmét, és belemennek azokba a statisztikákba is, amiket a játékos pont ezen a héten nevezett túlzónak a DigiSporton.

Nagy Ádám szerint csalóka az őt istenítő statisztika

"Alacsony súlypontja miatt és vékony termete miatt nem szerel annyit, de

és mindig érzi, hova kell helyezkednie. Visszavont védekező középpályásként (mediano) a hátvédsor előtt játszik, de megfontolt passzjátékával a támadásokat is segíti" - írja a Guardian.

Nagy Ádám az Inter ellen Forrás: AFP

"A babaarcú magyar alapembere lett Donadoni középpályássorának, és ezt azzal hálálja meg, hogy akkora hatása van a csapat játékára, hogy a Bologna mind a négy meccsét elveszítette, amikor Nagy Ádám nem játszott" - teszi hozzá a lap.