Hazard szédületes szólógólja mindent eldöntött

Marcos Alonso (Chelsea), Hector Bellerin (Arsenal), foci
Chelsea's Spanish defender Marcos Alonso (L) rises above Arsenal's Spanish defender Hector Bellerin (C) to score the opening goal during the English Premier League football match between Chelsea and Arsenal at Stamford Bridge in London on February 4, 2017. / AFP PHOTO / Ian KINGTON / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Nem hagyott esélyt a győzelemre a Chelsea az Arsenalnak az angol labdarúgó-bajnokság 24. fordulóbeli rangadóján: a listavezető 3-1-re verte a meccs előtt 3. helyezett városi riválist. A Liverpool ismét pontokat hullatott.

Premier League, 24. forduló:
Chelsea – Arsenal 3-1 (1-0)
gól: Marcos Alonso (13.), Hazard (53.), Fábregas (85.), illetve Giroud (90+1.)

A hazaiak a 13. percben szerzetek vezetést, egy jobb oldali beadást Diego Costa remekül fejelt kapura, Cech bravúrral a lécre tolta a labdát, a kipattanóra azonban Marcos Alonso érkezett, és az ötösről a kapuba fejelt (1-0).

A játékos felugrás közben az alkarjával eltalálta Bellerínt, aki tompítás nélkül a hátára esett, ápolás után le is kellett cserélni, várhatóan sokáig vitatott lesz az eset, hogy történt szabálytalanság vagy sem.

Szabálytalan volt vagy sem? Forrás: AFP/Ian Kington

Szünet után növelte előnyét a Chelsea, Hazard szerzett labdát a félpályán, lerázta magáról védőjét, majd hét (!) Arsenal-játékos által kísérve néhány csel után lövőhelyzetbe került, és 2-0-ra alakította az eredményt.

A 85. percben Cech pocsék passza pont Fabregast találta meg, aki 22 méterről az üres kapuba emelt (3-0).

A hajrában a vendégek már szépítettek Giroud révén, de 3-1-es győzelmével a Chelsea továbbra is toronymagasan vezet a PL-ben, és 12 pontra növelte előnyét az Arsenallal szemben.

A délutáni meccseken folytatódott a Liverpool vesszőfutása, ezúttal Hull Cityben hagyott három pontot. Jürgen Klopp csapata az utolsó tíz tétmeccséből csak egyet nyert meg, és villámgyorsan ki kellene lábalnia a válságból, ha oda akar érni a még BL-selejtezőt érő negyedik helyre.

Liverpool másik csapata, az Everton bezzeg hatot lőtt, ebből négyet Romelo Lukaku, aki a PL történetének háromszázadik mesterhármasát jegyezte.

Este a Tottenham hatalmas fölényben játszott, mégis csak egy büntetővel gyűrte le a Middlesborough-t, amelynek ráadásul a hajrában akadtak helyzetei az egyenlítéshez.

További eredmények:
Hull City-Liverpool 2-0
gól: N'Diaye (44.), Niasse (84.)

Crystal Palace-Sunderland 0-4
gól: L. Koné (10.), Ndong (43.), Defoe (45+1. és 45+3.)

Everton-Bournemouth 6-3
gól: Lukaku (1., 29., 83., 84.), McCarthy (23.), Barkley (94.), ill. King (59. és 70.), Arter (90.)

Southampton-West Ham United 1-3
gól: Gabbiadini (12.), ill. A. Carroll (14.), Pedro Obiang (44.), Noble (52.)

Watford-Burnley 2-1
gól: Deeney (10.), Niang (45.), ill. Barnes (78., 11-es)
piros lap: Hendrick (Burnley, 6.)

West Bromwich-Stoke City 1-0
gól: Morrison (6.)

Tottenham-Middlesborough 1-0
gól: Kane (58., 11-es)

Az élcsoport:
1. Chelsea 59 pont
2. Tottenham 50
3. Arsenal 47
4. Liverpool 46
5. Manchester City 46