Vágólapra másolva!
Az Eibar 4-0-ra győzött az egy félidőt emberhátrányban játszó Valencia vendégeként a spanyol bajnokságban.

Primera División, 21. forduló:
Valencia-Eibar 0-4 (0-2)
gól: Sergi Enrich (28. és 77.), Adrián (45+3., 11-es), Dani García (57.)
piros lap: Carlos Soler (Valencia, 45+1.)

Az Espanyol és a Villarreal legyőzésekor még felcsillanhatott a remény a Valencia-szurkolók előtt, hogy legalábbis elviselhető lesz számukra a szezon vége, ám azóta újabb két vereséget szedett össze a szebb napokat látott csapat.

Az évek óta pénzügyi gondokkal küzdő Valencia kiesése csak azért nem tűnik valós fenyegetésnek, mert a Granada, Osasuna, Sporting Gíjon hármas roppant magabiztosan menetel a Segunda División felé. Szombat este az Eibar keserítette el a Mestalla 32 ezer nézőjét, már az első félidő végére eldöntötte a meccset, miután Carlos Solert kiállították a hazaiaktól, a vendégek pedig berámoltak kettőt.

Szünet után az Eibar megduplázta a góljai számát, ezzel átélhette, mit érezhetett a Barcelona január 22-én, amikor 4-0-ra nyert idegenben - Eibarban. A négy közül Dani García gólja volt a legszebb:

A Valencia jelenleg 19 ponttal a 15., két győzelemnyire van a legjobb kieső helyén álló Sporting előtt. Az Eibar 29 ponttal a tizedik helyen áll.

Korábban a Barcelona 3-0-al küldte haza a Bilbaót, az Atlético pedig Torres duplájával a Leganést.

Közben a Real Madrid szorgosan gyűjti az elmaradt meccseket: a Valenciával a klubvébé miatt nem randizhatott még decemberben, vasárnap pedig elmarad a Celta Vigo elleni ütközet, mert a Baladíos-stadion teteje megrongálódott egy viharban.