Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek második játéknapján a Barcelona 2-1-re legyőzte a Chelsea-t, úgy, hogy az angol gárda vezetett 1-0-ra, majd Drogba kiállítása után fordítottak a katalánok. A Milan és a Lyon idegenben nyert, a piros-feketék Manchesterben diadalmaskodtak 1-0-ra, a francia bajnok a Werder Bremen otthonában aratott 3-0-s győzelmet. A Porto nem tudott előnyt szerezni az Inter ellen, a címvédő 1-1-es döntetlent harcolt ki.

BL-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:
Barcelona (spanyol) - Chelsea (angol) 2-1 (0-1)
Barcelona, Nou Camp
v.: Frisk (svéd)
Barcelona: Victor Valdes - Belletti (Gerrard, 84.), Puyol, Marquez, van Bronckhorst - Xavi, Albertini (Iniesta, 57.) - Giuly (M. Lopez, 64.), Deco, Ronaldinho - Eto'o
Chelsea: Cech - Paulo Ferreira, Ricardo Carvalho, Terry, Gallas - Tiago (Szmertyin, 91.), Makelele, Lampard - J. Cole (Johnson, 71.), Duff (Gudjohnsen, 76.) - Drogba
gól: M. Lopez (67.), Eto'o (73.), illetve Belletti (33., öngól)
piros lap: Drogba (56., Chelsea)

A Barcelona megnyomta az első perceket, ki más, mint Ronaldinho villogott, előbb 17 méterről tüzelt a bal kapufa mellé, majd ismét ő cselezgetett a tizenhatoson belül, aztán Eto'ohoz pöckölt, aki magasan fölélőtt.

Ismét a brazil cselgép volt akcióban, a tizedik percben a Chelsea tizenhatosának jobb oldalán driblizett, de nem tudta eldönteni, hogy beadjon, vagy lőjön, a köztes megoldásként elgurított labda elcsorgott a bal sarok mellett.

Félóra elteltével újabb Barca-lehetőség: egy baloldali szögletet követően Marquez ugyan túlugrotta Terryt, de a fejese célt tévesztett. És szinte az ellentámadásból megszületett a Chelsea gólja, Duff ment el a jobb oldalon, és a menteni igyekvő Belletti a saját kapujába talált. (0-1)

Csak Drogbán múlt, hogy nem lett 0-2, Makelele ugyanis a félpályáról, külsővel dobta akcióba a leshatárról meglóduló elefántcsontpartit, aki már csak Valdesszel állt szemben, de jobbal a jobb kapufa mellé ágyúzott.

Eto'o buktatása után Ronaldinho végezhetett el szabadrúgást 22 méterre az angolok kapujától, de fölécsavart. Xavi a második félidő tizedik percében szintén távolról lőtt, de pont középre, Cech biztosan fogta.

Majd parázs jelenetek után megfogyatkozott a Chelsea, Duff ívelt a hosszúra, ahol Belletti mellel akart hazaadni, de rövid lett, Drogba odaugrott, és a labdáért nyúlva ütközött Valdesszel, Frisk szabálytalannak ítélte a csatárt, és sárgát adott neki, de mivel ez a második volt Drogbának, így mehetett a öltözőbe.

Iniesta lábában volt az egyenlítőgól, de ott is maradt, nagy kavarodás után elé került a játékszer, de ballábas lövése elcsorgott a bal sarok mellett. Ami nem sikerült Iniestának, az összejött Maxi Lopeznek, Ronaldinho gurított középre, Deco átlépte, Eto'o továbbrakta a csereként beállt argentinnak, aki egy testcsellel becsapta Gallast, majd jobbal, 10 méterről a kapu jobb oldalába zúdított. (1-1)

Hat perccel később fordított a Barcelona! Maxi Lopez (jó csere volt) lőtt messziről, és a labda elsuhant volna keresztbe a kapu előtt, ám Eto'o középen két hátvédet megelőzve ballal a bal sarokba belsőzött. (2-1)

Cech folyamatosan munkában volt, előbb Maxi Lopez közelről, majd Xavi távolról tesztelte, mindkétszer a cseh kapus nyerte a párharcot. Ismét Cech volt a főszereplő, ezúttal Iniesta lövését bokszolta ki. Eto'o fejese lehetett volna a slusszpoén, de a jobb sarok mellé bólintott, Frisk pedig lefújta a meccset, fordított, és 2-1-re győzött a Barcelona, de nem lesz unalmas a londoni visszavágó.