Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a Juventus hosszabbítás után 2-0-ra legyőzte a Real Madridot, és ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. Szintén ott lesz a negyeddöntőben a PSV és a Liverpool, előbbi Monacóban, utóbbi Leverkusenben nyert, és aratott kettős győzelmet, míg a Bayern München ugyan kikapott 1-0-ra az Arsenaltól, de az otthon kiharcolt 3-1-es előny így is elégnek bizonyult.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Juventus (olasz) - Real Madrid (spanyol) 2-0 (0-0, 1-0, 1-0) hosszabbítás után
Torino, Delle Alpi
v.: Merk (német)
Juventus: Buffon - Zebina, Thuram, Cannavaro, Pessotto (Tacchinardi, 66.) - Camoranesi, Emerson, Zambrotta - Del Piero (Trezeguet, 56.), Ibrahimovic, Zalayeta (Olivera, 119.).
Real:Casillas - R. Bravo, Samuel, Helguera, R. Carlos - Beckham (Solari, 77.), Gravesen, Zidane (Guti, 74.), Figo - Raúl (Owen, 95.), Ronaldo.
gól: Trezeguet (75.), Zalayeta (116.)
piros lap: Tacchinardi, illetve Ronaldo (mindkettő a 113. percben)
továbbjutott: a Juventus, 2-1-es összesítéssel

Csak a Juventusnál volt változás az előzetesen megadott kezdőcsapathoz képest, Tacchinardi kimaradt, helyette Pessotto került be. Az olaszoktól az eltiltott Blasi és az agyrázkódásából lábadozó Nedved hiányzott, a királyi gárdában Michel Salgado sérült, ellenben Raúl és Zidane vállalta a játékot.

A Juventus már az első percekben ledolgozhatta volna az idegenben összeszedett egygólos hátrányt, előbb Camoranesi beadása után Del Piero nem találta el Ibrahimovic lefejelt labdáját, majd a svéd került tiszta ziccerbe Zalayeta passza után, ám telibelőtte Casillast.

Az első spanyol kísérlet Ronaldo nevéhez fűződött, de a brazil csatár lövése csak a labdaszedőknek adott munkát. Camoranesi veszélyesebben tüzelt, és 20-ról elengedett bombája nem sokkal a jobb pipa mellett suhant el. A 18. percben Del Piero már a kaput is eltalálta, de Casillas szögletre paskolta az olasz tízes nem túl erős lövését, majd a korner után Ibrahimovic bólintott a kapu fölé.

Helguera bravúros mozdulata góltól mentette meg a Real Madridot, Pessotto centerezése után ugyanis a spanyol védő ollózva húzta ki a labdát Ibrahimovic elől, igaz, a kipattanót Zalayeta még kapura tehette volna, ám eltörte a labdát.

A másik oldalon az ex-juvés Zidane jelezte, hogy nem nosztalgiázni jött, szép átvétel után ballal ágyúzott, de Buffon felemelt kézzel konstatálta, hogy ezúttal sem kell játékba avatkoznia. A 40. percben sem találkozott az olaszok portása a játékszerrel, nem is rajta múlt, hogy nem szerzett gólt Ronaldo, akinek jobbábas lövése centikkel húzott el a bal kapufa mellett.

Egy perccel később Ibrahimovic megpróbálta meglepni Casillast, átvétel után messziről tette rá, de fölészállt a labda, félidőben maradt a 0-0.

A szünet után Ronaldo villant, a félpályától indulva előbb Thuram, majd Cannavaro mellett sprintelt el, aztán ballal lőtt, Buffon még beleért, és a labda végül a bal kapufát érintve hagyta el a játékteret. Az 56. percben cserélt Capello: lehozta Del Pierót, aki helyett Trezeguet érkezett. Camoranesi ígéretes helyzetben feldobta magát, ahelyett, hogy kapura tört volna, így hiába hördült fel a Delle Alpi népe, Markus Merk nem ítélt büntetőt.

Rákapcsolt a Juventus, előbb Zalayeta fejelt a kapu mellé, majd Pessotto lövésébe csúszott bele két madridi, aztán Ibrahimovic tette maga elé a labdát oxival, hogy utána csúnyán fölé lőjön.

Negyedórával a vége előtt ledolgozta hátrányát a Juventus: Camoranesi ívelt keresztbe, Ibrahimovic az alapvonal elől visszafejelte a labdát, amit Trezeguet ollozó mozdulattal öt méterről a léc alá lőtt. A gól után majd tíz perc kellett mire feléledt a Real, Roberto Carlos 30 méteres szabadrúgása majdnem becsapta Buffont, de a Zebrák kapusa bal kézzel még bele tudott nyúlni az ágyúgolyóként süvítő labdába, aztán Ronaldo lőtt gólt, méteres lesről.

Ibrahimovic hagyta ki a meccslabdát, Solari becsúszva pont Trezeguet felé irányította Camoranesi passzát, a francia azonban átlépte, így került helyzetbe az Ajaxtól érkezett svéd támadó, aki fölé bikázott Samuel szorításában.

Merk spori 92 perc játék után hármat fújt a sípjába, azaz következett a kétszer 15 perces hosszabbítás. A túlóra elején Zalayeta járt nagyon közel a második Juve-gólhoz, ám kapáslövése nem a jobb felső sarokban, hanem az atlétikai pályán kötött ki. Érthetően óvatosabbá váltak a csapatok, a Juventus kezdeményezett többet, de ők sem jutottak el újabb helyzetig, az első tizenöt perc gól nélkül telt el.

Fokozódott a helyzet, a játékosok többet foglalkoztak egymással, mint a labdával, Tacchinardi például úgy gondolta, hogy könyökkel átrendezi Ronaldo arcszerkezetét, aki cserébe ezt a kedvességet úgy viszonozta, hogy felrúgta dühből az olaszt, Merk pedig előbb értekezett az asszisztenssel, majd mindkettőjüket kiállította.

Figo végre mutatott valamit a labdarúgás szépségéből is, pompásan tekert egy szabadrúgást, ami szinte leborotválta a jobb kapufát. A 116. percben Zalayeta pontosabban célzott, és a továbbjuttatta a Juvét, Camoranesi beadását Raul Bravo suta mozdulattal szinte lekészítette az uruguayinak, aki 20 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, ezzel nem jutott spanyol gárda a BL negyeddöntőjébe.

A mindent eldöntő gól szerzőjét nem fogják megszeretni Spanyolországban, két éve a Barcelonát ejtette ki a hosszabbításban szerzett góllal, most pedig ugyanezt megtette a hispánok másik kirakatcsapatával.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágók:
Bayer Leverkusen (német) - Liverpool (angol) 1-3 (0-2)
Leverkusen, BayArena
v.: Sars (francia)
Leverkusen: Butt - Callsen-Bracker, Ramelow (Castro, 70.), Placente - Babic, Schneider, Bierofka, Donovan (Fritz, 53.), Krzynówek - Berbatov (Voronyin, 32.), Franca.
Liverpool: Dudek - Finnan (Nunez, 74.), Hyypia, Carragher (Welsh, 70.), Warnock - Riise, Gerrard, Hamann (Smicer, 62.), Luis Garcia, Biscan - Baros.
gól: Krzynówek (88.), illetve Luis Garcia (28., 32.), Baros (67.)
továbbjutott: a Liverpool, 6-2-es összesítéssel

Az otthoni 3-1-es győzelem után Leverkusenben is a Liverpool került előnybe, Hamann gyűjtött be egy szöglet után kifejelt labdát, majd Gerrardhoz játszott, a Vörösök kapitánya laposan beadott, és középen Luis Garcia Placentét megelőzve a hálóba továbbított.

Ismét egy szöglet, és ismét egy angol gól: Gerrard ívelte be a labdát, amit Biscan továbbcsúsztatott és Luis Garcia megint jókor érkezett. A baj nem jár egyedül, Berbatov megsérült, így egyik legjobbját vesztette el a Bayer.

A második játékrész derekán Baros teljesen padlóra küldte a már egyébként is reménytelen helyzetben lévő németeket, egy lepattanó labdát mellel megszelidített, majd laposan a hálóba zúdított. A végén még Krzynówek szépített, de ez már semmit sem számított, a Liverpool 6-2-es összesítéssel jutott a negyeddöntőbe.

A Liverpool lenne az idei év meglepetéscsapatahttp://origo.hu/sport/focivilag/bajnokokligaja/20050309blbeharangozo.html?pIdx=2