Vágólapra másolva!
Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi eljárást indított a Chelsea vezetőedzője, José Mourinho ellen. A portugál szakvezető az FC Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első mérkőzését követően részrehajlással vádolta meg Anders Frisk játékvezetőt, aki többek között ilyen jellegű megnyilvánulások miatt bejelentette visszavonulását.

A bírók nyilvános kritikáját visszaszorítani szándékozó UEFA azonban nem csak a portugál trénert büntetheti, ugyanis Steve Clarke másodedző és Les Miles biztonsági főnök is vizsgálat elé néz - döntés március 31-én várható. A klub egyébként pénzbírságra számíthat, mivel az ominózus találkozó második félidejére késve érkezett ki a csapat, ráadásul Mourinho nem jelent meg a mérkőzést követő sajtótájékoztatón.

Mourinho azzal vádolta meg Frank Rijkaardot, a katalánok vezetőedzőjét, hogy a február 23-ai összecsapás szünetében befolyásolni próbálta Frisket. A szakember és a bíró tagadja ezt. A svéd játékvezető a második játékrészben kiállította Didier Drogbát, a Chelsea elefántcsontparti támadóját, és az FC Barcelona ezután tudta megszerezni a győzelmet jelentő két találatot. Frisk az összecsapás után kapott halálos fenyegetések miatt március 12-én bejelentette visszavonulását.

Másnap az UEFA játékvezetői bizottságának vezetője, Volker Roth a futball ellenségének nevezte Mourinhót. "A trénerek tüzelik fel a szurkolók nagy részét. Mourinho és a hozzá hasonló emberek a labdarúgás ellenségei. Ők is felelősek azért, hogy egyesek már a halálos fenyegetésektől sem riadnak vissza. Nem fogadhatjuk el, hogy emiatt kell visszavonulnia az egyik legjobb játékvezetőnek" - mondta Roth.