Vágólapra másolva!
Az Internazionale vezetősége úgy döntött, hogy elfogadja az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága által a klubra kiszabott súlyos büntetést, melyet a botrányosan véget ért AC Milan elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő miatt kapott. Ezt Giacinto Facchetti, az egyesület elnöke jelentette be.

A most már jogerős határozat értelmében a milánói gárda következő négy - egyéb problémák esetén hat - hazai európai kupamérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani, illetve 300 ezer svájci frank büntetést kell fizetnie. A pályabezárást illetően a teljes büntetés akkor lép életbe, ha az Inter szurkolói az elkövetkező három évben bármelyik mérkőzésen megzavarják a rendet.

Az összecsapás - amelyre az Inter pályaválasztásával került sor - a 73. percben, a vendégek 1-0-s vezetésénél félbeszakadt, miután a hazai drukkerek különféle pirotechnikai eszközöket zúdítottak a pályára, s egy eltalálta Didát, a Milan kapusát. Ekkor bevonultak a csapatok az öltözőbe, majd 25 perccel később folytatták a játékot, ám az önmagukról megfeledkezett szurkolók ismét belekezdtek a dobálásba, így Markus Merk játékvezető lefújta az összecsapást.