Vágólapra másolva!
Peter Kenyon főigazgató úgy véli, hogy a Chelsea labdarúgócsapata a következő években is a földrész és Anglia legjobbja lesz, szó sincs arról, hogy "egyszezonos csoda" lenne a 2004-2005-ös remeklés.

"Rendkívüli a mostani teljesítmény, de semmi sem utal arra, hogy megismételhetetlen lenne. Biztos vagyok benne, a következő években is hasonló sikereket arat majd az együttes" - mondta a 2003-ban a Manchester Unitedtől elcsábított gazdasági szakember.

A Kékek szerdán este hazai pályán játsszák a Bajnokok Ligája-elődöntő első felvonását az FC Liverpool ellen, míg szombaton a Bolton vendégeként ünnepelhetik második bajnoki címüket. A Ligakupát pedig már február végén elhódították.

"Hosszútávra tervezünk José Mourinho vezetőedzővel, úgy vélem, jó irányba haladnak a dolgok. Kétféle út létezik a nyereségességhez: növelni kell a bevételeket, vagy kontrollálni a kiadásokat. José minden kiadáshoz indoklást keres, csak akkor költ, ha úgy látja, hogy hasznos lesz a befektetés. Egyik játékos sem élvez különleges bánásmódot, egyike a keret huszonnégy tagjának. Mindenkitől ugyanaz az elvárás: jól kell teljesíteni" - mondta Kenyon.

A főigazgató azt is elmondta, hogy a nagy igazolások ellenére továbbra is kiemelten foglalkoznak a fiatalok nevelésével, hiszen hosszútávon ez is remek bevételi vagy csapaterősítési forrást jelent.