Vágólapra másolva!
Egy milánói bíróság féléves felfüggesztett börtönbüntetéssel sújtott egy Internazionale-szurkolót, aki petárdákat hajigált a pályára a labdarúgó Bajnokok Ligájában az AC Milan elleni botrányos véget ért negyeddöntőn. A 21 éves férfit 2007-ig kitiltották a San Siro-stadionból.

Az április 12-ei összecsapása 73. percben, a vendég Milan 1-0-s vezetésénél szakadt félbe, miután a hazai drukkerek különféle pirotechnikai eszközöket zúdítottak a pályára, s egy eltalálta Dida kapust. Ekkor a csapatok bevonultak az öltözőbe, majd 25 perccel később folytatták a játékot, ám a tomboló szurkolók ismét dobálni kezdtek, így Markus Merk játékvezető lefújta az összecsapást.

Az incidens miatt a 0-3-as megállapított eredményen túl az Inter zárt kapuk mögött köteles lejátszani következő négy - további problémák esetén hat - hazai európai kupamérkőzését, illetve 300 ezer svájci frank büntetést kell fizetnie.

Érdekes fordulatot vett ugyanakkor egy másik olasz futballbotrány: a két héttel ezelőtti Juventus-Liverpool (0-0) BL-negyeddöntő előtt kitört utcai zavargások során kiégett egy mozgássérült rajongó autója. A Zebrák egyik híve felajánlotta, hogy - noha nem ő volt a gyújtogató - vásárol egy kocsit a kárvallottnak, cserében pedig a bíróság hatályon kívül helyezi az illető nyolc hónapos felfüggesztett börtönbüntetését.