Vágólapra másolva!
A PSV Eindhoven ledolgozta az első mérkőzésen összeszedett hátrányat a Milan ellen, azonban hiába nyert 3-1-re, idegenben lőtt góllal az olaszok jutottak a BL-döntőbe, ahol a Liverpool lesz az ellenfelük.

Bajnokok Ligája-elődöntő, visszavágó:
PSV - Milan 3-1 (1-0)
Eindhoven, Philips-stadion
v.: Hauge (norvég)
PSV: Gomes - Lucius, Alex, Bouma (Robert, 70.), Lee - Vogel, Van Bommel, Cocu - Park, Vennegoor of Hesselink, Farfán
Milan: Dida - Cafú, Nesta, Stam, Maldini (Kaladze, a szünetben) - Pirlo, Gattuso, Ambrosini, Seedorf (Tomasson, 69.) - Kaká - Sevcsenko.
gól: Park (9.), Cocu (65., 92.), illetve Ambrosini (91.)

Guus Hiddink a PSV edzőjeként 1988-ban feljutott Európa csúcsára, akkor a Philips-gyári csapat a BEK döntőjében tizenegyesekkel verte a Benficát. Carlo Ancelotti a Milan trénereként 2003-ban szintén elnyerte a legrangosabb trófeát, amikor az Old Traffordon csapata büntetőkkel verte a Juventust.

A PSV már holland bajnokként játssza mérkőzéseit a saját bajnokságában, a Milan azonos pontszámmal áll a Juventusszal, és vasárnap bajnoki döntőnek beillő találkozó vár rá a Zebrák ellen. Az első mérkőzésen a hollandok számos helyzetet dolgoztak ki, de ki is hagyták azokat, a Milan nem került túl sokszor Gomes kapuja elé, de két ziccert így is kihasználtak az olaszok.

Hiddink nem számíhatott az eltiltott Ooijerre, valamint a sérült De Jongra és Beasleyre, Ancelottinak nem volt sem sérültje, sem eltiltottja, de a támadóbb felállás helyett a középpályát erősítette meg, így kikerült a kezdőből Crespo, és helyette Ambrosini futhatott ki a Philips-stadion gyepére.

Az ötödik perc hozta az első komolyabb eseményt, Cocu beadása után Farfán lefejelte Stamot, Vennegoor of Hesselink már ollózta volna kapura a labdát, amikor érkezett Maldini, és fejjel mentett, a holland csatár az olaszok kapitányát találta el, akit ápolni kellett.

A 9. percben megszerezte a vezetést a PSV, Park játszotta meg Vennegoor of Hesselinket, aki csinált egy cselt Stam mellett, majd ütközött a kopasz hátvéddel, a labda Park elé került, aki 12 méterről ballal a léc alá ágyúzott.

Ahogy várni lehetett, a hollandok voltak mezőnyfölényben, a Milan a kontrákra épített, de nem igazán sikerült eljuttatni a labdát a védők között árválkodó Sevcsenkóhoz. A 27. percben majdnem másodszor is mattolták a hollandok a Milant, jobb oldali szabadrúgás után a berobbanó Vennegoor of Hesselink bólintott, és a labda a felsőkapufáról pattant fölé.

Kaká előtt adódhatott volna az első komolyabb helyzet a másik oldalon, de Vogel és Alex összezárt a kapura törő brazil előtt, így Gomes felszabadíthatott. Seedorf aztán már lövéssel is próbálkozott, de egy PSV-védőn megpattant a löket, így elkerülte a kaput. A 39. percben újra egy beívelés után veszélyeztetett a holland bajnok, Van Bommel tekert középre, de Alex a földre fejelte a labdát, ami így fölépattant.

Alex a saját kapuja előtt is főszereplő volt, Cafú beadása után ugyanis Kaká tüzelt, de a labda nem jutott el a kapuig, mert a brazil bekk belevetődött. Hauge két percet hosszabbított a félidő végén, így az még belefért, hogy a jobbhátvéd Lucius 22 méterről elengedett egy bombát, amit Dida hatástalanított a jobb saroknál.

A szünetben cserélt a Milan, Maldini helyett Kaladze állt be. Van Bommel nevéhez fűződött a második félidő első kísérlete, a hollandok irányítója elcsúszott a lövés pillanatában, ráadásul Stam is beleért a labdába, ami így Dida zsákmánya lett. Aztán Park hős lehetett volna, Farfán ment el a jobb oldalon, középre gurított, Van Bommel átlépte a labdát, de a koreai nem találta el rendesen.

Újabb holland roham: Kaladze fejelt ki középre egy beadást, ami serdülőmeccseken sem szerencsés, Bouma rá is szúrta a tizenhatosról, de Ambrosini belelépett, és ezzel lehet, hogy góltól mentette meg csapatát. Az 58. percben helyzetbe került a Milan! Kaká kavart a jobbon, majd középre adott, ahol Sevcsenko már lőtt volna, mikor Lucius becsúszva mentett előle.

Ledolgozta a hátrányát a PSV: Lee adott be balról, középen a védők Vennegoor of Hesselinkre figyeltek, így Cocu üresen maradt, és Dida lábához fejelte a labdát, ami a brazil kapust érintve került a kapuba. Ancelotti gyorsan cserélt, lekapta a halovány Seedorfot, és behozta Tomassont, Hiddink is váltott, Bouma helyére Robert érkezett. Robert bemutatkozott, Cafút kicselezte, majd megcélozta a hosszú sarkot, de Dida szögletre tolta, a korner után Farfán tette rá kapásból a kipattanót, de a reklámtáblákat döngette meg.

Pirlo szöglete után Ambrosini növelhette volna az olaszok továbbjutási esélyeit, de középre tartott a fejes, amit Gomes kipaskolt. Újabb Pirlo-pontrúgás, újabb fejes, ezúttal Stam bólintott fölé, de beleértek, így szöglet következhetett, a változatosság kedvéért ismét egy Milan-játékos fejelt, de Sevcsenko is célt tévesztett.

Amikor már mindenki a hosszabbítást várta, érkezett Ambrosini, és Kaká beadása után hat méterről úgy fejelt a bal sarokba, hogy Gomes csak beleérni tudott. Az olaszok talán már ünnepeltek, mert elaludtak a középkezdés után, és Vennegoor of Hesselink csúsztatása után Cocu gyönyörű gólt lőtt kapásból, de későn érkezett a harmadik találat, így 3-3-as összesítéssel, idegenben lőtt góllal BL-döntős a Milan.