Vágólapra másolva!
Lennart Johansson, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke arra buzdítja az angol tagszervezetet (FA), hogy írásban kérvényezze: amennyiben május 25-én az FC Liverpool megnyeri az AC Milan elleni döntőt, a következő idényben indulhasson a Bajnokok Ligájában.

"A győztesnek mindig meg kell adni a lehetőséget a címvédésre. Vannak szabályaink, amelyek érthetetlenek. Ha az angol szövetség ezt szintén így látja, írjon egy hivatalos levelet, melyben azt kéri, hogy a 2005-2006-os szezonban négy helyett öt angol csapat vehessen részt a legrangosabb európai kupasorozatban" - mondta a Sky Sportsnak adott nyilatkozatában a svéd sportdiplomata, aki ugyanakkor hozzátette: a beadványt csak akkor vizsgálná meg az UEFA, ha a Liverpool hódítaná el a trófeát.

Az FA Johansson kijelentésére rögtön jelezte, hogy kész elküldeni a levelet az UEFA-nak.

Az angolok a következő szezonban négy együttest indíthatnak a BL-ben, s az FA múlt heti döntése értelmében ez a bajnokság első négy helyezettje lesz, márpedig a Liverpool vasárnapi bajnoki vereségével már csak az ötödik helyen végezhet. Érdekes, hogy korábban az UEFA szóvivője kijelentette: az angolok akkor sem kapnak eggyel több helyet, ha a Liverpool nyeri a BL-t.