Vágólapra másolva!
A francia kiadású Twelwe magazin petícióval szeretné meggyőzni az európai labdarúgás döntéshozóit arról, hogy a Bajnokok Ligája legutóbbi győztesének, a Liverpoolnak ott a helye a következő sorozatban.

Az angol alakulat hazája bajnokságában csak ötödik lett, így hiába bizonyult a legjobbnak a BL-ben, legközelebb még a selejtezőben sem próbálhat szerencsét, mivel sem az angol, sem a kontinentális szövetség nem kívánja megváltoztatni jelenlegi szabályozását.

"Szeretném, ha a Liverpool megvédhetné ötödik BEK-, illetve BL-címét, ezért arra kérem az UEFA végrehajtó bizottságát, hogy a június 17-i manchesteri ülésén hívja meg a csapatot a Bajnokok Ligája 2005/2006-os idényére" - áll a petícióban, melyet már a hétvégén több mint ezren írtak alá a párizsi "Galaxy foot" elnevezésű rendezvényen.

Az európai szövetség jelenlegi szabályzata alapján a címvédő nem indulhat automatikusan a következő sorozatban, s egyelőre az angol döntéshozók is tartják magukat a leírtakhoz, vagyis csak a bajnokság első négy helyezettjének a részvételét támogatják.