Vágólapra másolva!
3-0-s vereséget szenvedett a Debrecen labdarúgócsapata a Manchester United otthonában, a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának első mérkőzésén. 

A Bajnokok Ligája főtáblájára jutást eldöntő párharc első felvonására és a hétvégén kezdődő angol bajnoki idényre a szokásoknak megfelelően pazar műsorfüzetet kínált az angol klub. A kiadványban az MU vezetőedzője, Sir Alex Ferguson és néhány játékos is elismerően szólt a magyar bajnokról. Valamennyi véleményalkotó megjegyezte: tiszteletet parancsol a Hajduk Split elleni párharc 8-0-s összesítése. A szerkesztő a hajdúságiak kulcsembereként mutatja be Kerekes Zsombort, de néhány sort Sándor Tamásnak, Dombi Tibornak, Szatmári Csabának és Csernyánszki Norbert kapusnak is szentelt.

Supka Attila vezetőedző azt ígérte, nem játszik majd bunkerfocit a csapata, a minél kevesebb kapott gól mellett manchesteri kapu veszélyeztetésését is elvárja az övéitől. A debreceni szurkolók egy része három órával a meccs előtt már a stadionnál hangolt, az angol szurkolók pedig érdeklődve figyelték az egyelőre még ismeretlennek ható buzdításokat és skandálásokat. A magyar drukkerek most még rendkívül optimisták, többségük úgy vélte, hogy a félelmetesnek tűnő ellenfél sem jelenthet legyőzhetetlen akadályt csapatuknak.

Ferguson eközben arra szólította fel a futballklub szimpatizánsait, hogy a Debrecen elleni mérkőzésre tegyék félre Malcolm Glazerrel szembeni ellenérzéseiket, és inkább barátsággal köszöntsék az új tulajdonost. "Új tulajdonosa van a csapatnak, itt az alkalom, hogy összefogjunk, és egy valódi csapat legyünk. Ez az egyetlen módja, hogy sikereket arassunk. Üdvözöljük őt a Manchester Unitednél, és mutassuk meg, hogy mi az igazi arca a klubnak, és mi teszi az Old Traffordot igazi, vibráló otthonná" - fogalmazott a menedzser nem sokkal a kezdő sípszó előtt.

A drukkereket azonban nem igazán tudta meggyőzni Sir Alex, a meccs előtt több százan tüntetettek az új tulajdonos ellen a stadion főbejáratánál. A rendőröktől körbevett tábor a "Remélem, Glazer meghal" című rigmust énekelte, majd összecsapott az egyenruhásokkal is, végül szándékosan ötperces késéssel vonult be a nézőtérre. Az amerikai milliárdos - aki három fiát is beültette a vezetőségbe - jötte miatt felbőszült hívek egyik szószólója közölte: minden Glazer-uralomban eltelt napon tiltakozni fognak, és többé nem vásárolnak semmilyen emléktárgyat. A manchesteriek hétfőig mindössze 40 ezer jegyet adtak el a lehetséges 67 500-ból, és a tüntető rajongók szerint az, hogy sokat csak a kezdés előtt vettek meg, nagy presztízsveszteség a klubnak.