Vágólapra másolva!
Bokáig érő víz áll a Puskás Ferenc-stadion gyepszőnyegén, így nem tudott a szerdai Bajnokok Ligája-selejtező helyszínen edzeni a Debrecen és a Manchester United labdarúgócsapata kedd este. A magyar bajnok vezetőedzője, Supka Attila bízik a győzelemben.

Supka Attila, a Debreceni VSC-AVE Ásványvíz vezetőedzője bízik abban, hogy csapata legyőzi szerdán este a Manchester Unitedet a Bajnokok Ligája-selejtező harmadik fordulójának visszavágóján, egyúttal azonban leszögezi, együttese nem megy előre fejetlenül.

"Az első perctől a támadásra törekszünk, de nem akarunk kinyílni. Nem szeretnénk esélyt adni az ellenfélnek a gyors kontrákra. A szezon eddigi találkozóin nem volt gond a védekezéssel, remélem, most sem lesz" - mondta a tréner a keddi sajtótájékoztatón, amelyre a meccs helyszínén, a Puskás Ferenc-stadionban került sor.

Supka Attila hozzátette: nagy megterhelés közben vannak a magyar bajnok futballistái, de ez nem okozhat gondot. "Bízom benne, hogy mindenki friss lesz, még azok is, akik szerepeltek a válogatott két mérkőzésén" - jelentette ki.

A debreceniek eredetileg a Puskás-stadionban edzettek volna 18 órától, de a hatalmas esőzés miatt nem lehetett a gyepre lépni, így a hajdúságiak a KSI pályáján gyakorolnak.

"Pedig azért jöttünk már kedden Budapestre, hogy a mérkőzés helyszínén tréningezzünk. Sajnos azonban az időjárás keresztülhúzta számításainkat. Nincs mit tenni, mert bokáig ér a víz a pályán. Erre még az angolok sem készülhetnek fel, itt sokkal mélyebb lesz a talaj, mint amilyen a szigetországban lenne" - mondta Szilágyi Sándor, a DVSC Rt. cégvezetője.

Hozzátette: sajnos kényszerhelyzetben vannak a debreceniek, mert igazából egyik magyarországi stadion sem felel meg az UEFA követelményeinek. Képíró János, a DVSC biztonsági igazgatója elárulta, hogy mintegy ezer angol szurkoló érkezése várható.

"A rend biztosításába még az angol nagykövetség munkatársai is besegítenek. Reméljük, hogy nem is lesz baj a találkozón" - fogalmazott Képíró.

A biztonsági igazgató azt is elmondta, hogy eddig mintegy 26 ezer jegyet adtak el, ebből 12 ezret Debrecenben.

a Debreceni VSC-AVE Ásványvíz kezdőcsapata: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Máté, Szatmári - Dombi, Böőr, Sándor T., Halmosi - Kerekes, Bogdanovic.