Vágólapra másolva!
David Hobbs, a manutdweb.com webmestere 1-0-s manchesteri győzelmet jósolt szerdára, amikor az angol sztárcsapat a Puskás Ferenc-stadionban a Debreceni VSC-AVE Ásványvíz együttese ellen lép pályára a BL-selejtező 3. fordulójának visszavágóján.

A Bajnokok Ligája selejtezőjének harmadik fordulójában nagy meglepetés szükségeltetne, hogy az Old Traffordon 3-0-ra diadalmaskodó angolok ne jussanak tovább, ám a három évvel ezelőtti, Zalaegerszeg elleni összecsapás még élénken élhet emlékezetükben. Akkor a gárda 1-0-ra kikapott Bozsik Péter fiaitól - ki ne emlékezne Koplárovics Béla nevére?

Nagy kérdés, a pálya milyen állapotban lesz, a keddi heves esőzés annyira feláztatta a pályát, hogy azon sem a Debrecen, sem a Manchester nem tudott tréningezni. Remélhetőleg, az időjárás szerdán kegyesebb lesz, s ha nem is süt ki a nap, legalább nem ázik tovább a gyepszőnyeg.

A Debrecen a KSI-pályán gyakorolt, ott volt a társak között Kerekes Zsombor is, aki szerdán utoljára húzza magára a piros-fehér szerelést. A válogatott támadó ugyanis a holland Willem II együttesénél folytatja pályafutását.

"Reálisan nézve a helyzetet, a továbbjutásra nagyon kevés esélyünk van, de a csapat mindent megtesz majd, hogy jó hangulat legyen és legyőzzük a Manchestert - mondta a csatár a klub hivatalos honlapján. "Egy kicsit fáj a szívem, de ilyen a profi világ: mindig a jobb lehetőséget nézi az ember. A korom miatt ez az utolsó esélyem, hogy külföldön futballozhassak. Szeretnék jó játékkal elbúcsúzni ettől a csodálatos közönségtől."

A Debrecenhez hasonlóan a Manchester United sem tudott a Puskás-stadionban edzeni, ezt Sir Alex Ferguson nem is tekintette túl jó előjelnek. "Amikor legutóbb itt jártunk akkor is ugyanez történt, az óriási esőzés miatt másik pályát kellett használnunk" - nyilatkozta a szakvezető, aki elmondta, mivel Roy Keane, Mikael Silvestre, és John O'Shea nem is utazott el Budapestre, biztosan lesz változás a kezdőcsapatban.

Forrás: MTI
Ruud van Nistelrooy

De vajon hogy áll fel a MU? Mert erre még az angol lapok sem tudták a választ. A The Times beharangozó írásában inkább a klub és az amerikai Glazer fivérek befektetését elemzi, amelyhez Ferguson csak annyit tett hozzá, hogy a csapat mindent megtett a siker érdekében az idei szezon során, hiszen a Loki legyőzése mellett a Premier League-ben az Everton, valamint az Aston Villa felett is győzelmet aratott.

Továbbra is téma Rio Ferdinand, aki hosszú huzavona után írta csak alá új szerződését, ezzel viszont elveszítette csapatkapitány-helyettesi rangját. Szerdán a távolmaradó Roy Keane helyett Ryan Giggs lesz a cséká - kérdés, mi van, ha a walesi szélső nem a kezdőcsapatban kap helyet?

A lap szerint Wayne Rooney lehet, csak a kispadon kap helyet, míg Alan Smith biztosan már az első perctől bizonyítási lehetőséghez jut.

Manchesterben amúgy éppen a csalódás lett úrrá a szurkolókon: a klub ugyanis lemaradt a brazil válogatott védőért, Cicinhóért folytatott harcban. A Sao Paulo játékosa úgy döntött, ősszel még hazájában szerepel, s próbál segíteni klubjának a kiesés elkerüléséért vívott harcban, majd a januári átigazolási szezonban a Real Madridhoz igazol.

BL-selejtező, 3. forduló, visszavágó
Debreceni VSC-AVE Ásványvíz - Manchester United (angol) 20.30
Puskás Ferenc-stadion
v.: Massimo Busacca, Stéphane Cuhat Francesco Buragina, Jérome Laperriere (svájciak)
a várható kezdőcsapatok
Debrecen: Csernyánszki - Bernáth, Éger, Máté, Szatmári - Dombi, Böőr, Sándor T., Halmosi - Kerekes, Bogdanovic
Manchester United: Van der Sar - Neville, Ferdinand, Brown, Heinze - Fletcher, Scholes, Smith - Ronaldo, Van Nistelrooy, Rooney (Giggs).