Vágólapra másolva!
Kedden nyolc mérkőzéssel folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája küzdelemsorozata. A 2. fordulóban magyar érdekeltségű csapatokért is lehetett szorítani, a Panathinaikosz - Torghelle Sándorral a kezdőcsapatban - 2-1-re verte a Werder Brement, míg a Rapid Wien (Korsós Györggyel soraiban) a Juventustól szenvedett 3-0-s vereséget. A Barcelona Ronaldinho triplájával könnyedén múlta felül az Udinesét, az Arsenal Amszterdamban győzött, a MU-t Van Nistelrooy mentette meg. Nyert a meglepetéscsapat, a svájci Thun is.

Juventus - Rapid Wien 3-0 (1-0)
Torino, Stadio delle Alpi
v.: Hansson (svéd)
Juventus: Abbiati - Pessotto, Thuram, Cannavaro, Zambrotta - Camoranesi (Mutu, 65.) - Giannichedda (Blasi, 84.), Emerson, Nedved - Trezeguet (Del Piero, 60.), Ibrahimovic
Rapid: Payer - Dober (Martínez, 76.), Valachovic, Bejbl, Adamski - Hofmann, Korsós Gy., Hlinka, Ivanschitz - Kincl, Akagündüz (Lawaree, 53.)
gól: Trezeguet (27.), Mutu (82.), Ibrahimovic (85.)

A hazaiak százszázalékos bajnoki mutatóval rendelkezve magabiztosan várták a találkozót, egyedüli hiányzóként a Bruges ellen kiállított Patrick Vieriát kellett pótolnia Marcello Lippinek - helyére Emersont állította.

A vendégeknél Korsós György a kezdőcsapatban kapott helyet, csakúgy, mint a hétvégén visszatérő kapitány, Steffen Hofmann. A védelem viszont még kénytelen volt nélkülözni Markus Katzert és Martin Hident.

Az első félidőben hatalmas nyomás alatt tartotta a Juve az osztrák kaput, a vendégeknek mindössze egy ellenakcióra futotta erejéből Akagündüz révén. A vezetést a 27. percben Trezeguet találatával szerezte meg a hazai gárda, majd jószerével végigtámadva az összecsapást a csereként beálló Mutu a 82. percben novelte az előnyt (2-0).

A kegyelemdöfést a Puskás-stadionban megcsodált Ibrahimovic adta meg, a 85. percben szerzett találatával alakult 3-0-ra az eredmény.

Bayern München - FC Bruges 1-0 (1-0)
München, München Arena
v.: Övrebö (norvég)
Bayern: Kahn - Sagnol, Lucio, Ismaël, Lizarazu (Scholl, 52.) - Demichelis - Schweinsteiger, Zé Roberto - Ballack (Jeremies, 83.) - Makaay, Guerrero (Santa Cruz, 72.)
Bruges: Butina - de Cock, Maertens, Vandelannoite - Dufer, Englebert (Roelandts, 85.), Vermant, Blondel - Verheyen (Yulu-Matondo, 75.), Leko (Portillo, 68.) - Balaban
gól: Demichelis (32.)

Első európai kupameccsére készült a Bayern München az impozáns, 66 ezer férőhelyes München Arenában, amely természetesen egyik helyszíne lesz a jövő évi világbajnokságnak is.

A hazaiak mestere, Felix Magath sérülés miatt Owen Hargreaves és Claudio Pizarro nélkül volt kénytelen taktikát kieszelni. A másik oldalon Jan Ceulemans csapat két bajnoki vereséggel - ráadásul Philippe Clement, Michael Klukowski és Günther Vanaudenaerde nélkül - érkezett a bajor városba.

Az első félidő hazai fölényét a 32. percben Demichelis váltotta gólra, Zé Roberto szögletét a vendégvédők - élükün Butina kapuissal - alaposan elnézték, érkezett az argentin középpályás, s nem hibázott (1-0).

Ezzel a Bayern második győzelmét aratta, s a Juventushoz hasonlóan két mérkőzés után is hibátlan még.