Vágólapra másolva!
Szerda este újabb négy találkozóval folytatódott a labdarúgó Bajnokok Ligája. A nyolcaddöntők egyik legpikánsabb párharcában a Barcelona 2-1-re legyőzte a hazai pályán egy félidőt emberhátrányban küzdő Chelsea-t. Szűk előnyt harcolt ki a Werder Bremen is, amely a hajrában fordítva 3-2-re verte a Juventust. Az Ajax-Inter és a Rangers-Villarreal összecsapás 2-2-es döntetlennel zárult.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés:
Chelsea (angol) - Barcelona (spanyol) 1-2 (0-0)
London, Stamford Bridge
v.: Hauge (norvég)
Chelsea: Cech - Ferreira, Carvalho, Terry, Del Horno - Gudjohnsen, Makeléle, Lampard - J. Cole (Geremi, 40.), Crespo (Drogba, a szünetben), Robben (Wright-Phillip, 78.)
Barcelona: Valdés - Oleguer, Puyol, Márquez, Van Bronckhorst (Sylvinho, 69.) - Deco (Iniesta, 85.), Edmílson, Motta (H. Larsson, 66.) - Messi, Ronaldinho - Eto'o
gól: Motta (59., öngól), illetve Terry (71., öngól), Eto'o (80.)
kiállítva: Del Horno (37.)

Egy évvel korábban már találkozott egymással a Chelsea és a Barcelona labdarúgócsapata a Bajnokok Ligájában, akkor az angol együttes 5-3-as összesítéssel jutott tovább. A revánsvágy is fűthette tehát a katalánokat, akiknél Frank Rijkaard ezdő négy helyen is változatott a hétvégi, a Betis elleni 5-1-es diadalt arató kezdőcsapaton. Így pályára léphetett Rafael Márquez, Giovanni van Bronckhorst, Thiago Motta és Lionel Messi, míg a Juliano Belletti, Sylvinho, Andrés Iniesta, Henrik Larsson kvartett a kispadon kapott csak helyet.

A hazai együttes már eleve tartalékosan játszott a Colchester United elleni FA-kupa-mérkőzésen, de a nagy csatára természetesen a legjobb összeállításukban léptek pályára a londoniak.

A Stamford Bridge gyepszőnyege inkább hasonlított mocsárra, mint futballpályára, a spanyol együttes meg is vádolta a Chelsea-t, hogy szándékosan locsolták fel ennyire. Az első helyzetecskét Lampard lövése jelentette a 9. percben, amely elkerülte a barcelonai kaput.

30 percet kellett várni az első komoly helyzetre, ezt a Barcelona hagyta ki: Ronaldinho 13 méteres lövését Cech gyors vetődéssel hárította a bal saroknál. A 34. percben ismét a cseh kapus következett, ezúttal Motta fejesét fogta könnyedén.

Két perccel később kisebb tömegjelenet alakult ki: Messi a szögletzászlónál megkötényezte Robbent, az érkező Del Horno azonban brutálisan elgázolta. Hauge nem mérlegelt, azonnal kiállította a Chelsea-játékost.

A félidő végén Joe Cole helyére érkezett Geremi, majd a szünetben a semmit sem mutató Crespót Drogba váltotta a hazaiaknál. A második játékrészben tovább folytatódott a csata, különösebben nem látszott meg, hogy az angol gárda hátrányban küzd a Barca ellen.

Az 59. percben váratlanul vezetést szerzett a Chelsea. Oleguer buktatta Robbent a spanyol térfél közepén, a szabadrúgást Lampard lőtte középre élesen, az érkező Terryt Motta ugyan megelőzte, de estében a tátován kimozduló kapusa mellett is elpörgette a labdát. Öngól! (1-0)

Rijkaard lekapta a pályáról Mottát, az érkező Henrik Larsson majdnem első labdaérintésére gólt fejelt, válaszul Drogba lövése centikkelé kerülte el a vendégkaput. A 71. percben Terry visszaadta a kölcsönt: a Chelsea-védő is szerzett egy öngólt (1-1).

Beindult a Barcelona: előbb Messi csavart a keresztlécre, majd az üres kapu előtt sertepertélő Larsson elől mentett önfeláldozóan Terry. Aztán Sylvinho szlalomozott a 16-oson belülre, lövését Cech nagy bravúrral hárította, majd Messi zicerébe vetette bele magát Carvalho.

Az ötperces őrület tetőpontján Ronaldinho szerezhetett volna gólt, ám a 16-osról az üres kapura csavart labdája a bal kapufánál álló Terryt találta telibe.

A 80. percben aztán góllá érett a vendégfölény: Márquez balról ballal csavart középre, az érkező Eto'o öt méterről védhetetlenül fejelt a kapuba.

A Barcelona megérdemelten győzött 2-1-re, így a továbbjutás abszolút esélyesként várhatja a spanyolországi visszavágót.