Vágólapra másolva!
A hazai pályán elszenvedett 2-1-es vereség után a barcelonai Nou Campban kellett volna kiharcolnia a továbbjutást a Chelsea labdarúgócsapatának a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében. A bravúr nem sikerült, az 1-1-es eredmény a hazaiak továbbjutását jelentette. Csakúgy, mint a Villarreal esetében, a spanyolok idegenben szerzett több góllal búcsúztatták a skót Glasgow Rangerst. A Werder Bremen a 88. percig továbbjutásra állt Torinóban, végül Emerson gólja a Juvét juttatta a legjobb nyolc közé.

Barcelona (spanyol) - Chelsea (angol) 1-1 (0-0)
Barcelona, Nou Camp
v.: Merk (német)
Barcelona: Valdés - Oleguer, Puyol, Márquez, Van Bronckhorst - Deco, Edmilson, Motta - Messi (H. Larsson, 25.), Ronaldinho - Eto'o
Chelsea: Cech - Ferreira, Carvalho, Terry, Gallas - Joe Cole (Huth, 83.), Makelele, Lampard, Duff (Gudjohnsen , 58.), Robben - Drogba (Crespo, 58.)
gól: Ronaldinho (78.), illetve Lampard (92., tizenegyesből)

A hazaiak trénere, Frank Rijkaard nem változtatott a két héttel korábbi győztes csapaton, így Lionel Messi és Ronaldinho támogatta a támadásoknál Samuel Eto'ót.

Hasonló támadó szellemben küldte pályára csapatát José Mourinho is, itt az egyetlen előretolt ék, Didier Drogba mögött Joe Cole, Arjen Robben és Damien Duff is szerepet kapott. A Stamford Bridge-en kiállított Asier del Horno helyét William Gallas vette át a védelem bal oldalán.

Az első helyzetet a Barcelona hagyta ki, a 11. percben Motta 20 méteres lövését Cech eldőlve védte. A 19. percben Lampard ívelt középre egy szabadrúgást, Drogba megszabadult őrzőjétől, ám fejesében már nem volt erő, Valdés könnyedén védett. A 25. percben a megsérült Messit Henrik Larsson váltotta.

A játékot a hazaiak irányították - ezt a labdabirtoklás is bizonyította -, a Chelsea inkább egy-egy megugrással próbálkozott, s sokszor próbálta magas labdákkal megjátszani Drogbát.

A 38. percben Robben előtt adódott terület, jobbról befelé cselezgetve 16 méterről lőtt, Valdés védett. Hat perccel később Joe Cole tréfálta meg majdnem a hazai kapust, belenyúlva a Terry által lefejelt labdába éppencsak a léc fölé pörgetett.

A második játékrészre sem változott a játék képe, a Chelsea játékában nem volt benne a gól (igazán a Barcáéban sem!), az 58. percben Jose Mourinho csatába küldte Crespót és Gudjohnsent is.

A 63. percben kimaradt a meccs helyzete: Joe Cole lágyan csavarta középre a labdát jobbról, Crespo megelőzte a védőket és a késve kimozduló Valdést is, ám bal belsővel a bal kapufa mellé helyezett.

A 78. percben eldőlt a továbbjutás: Eto'o készített le egy labdát a kaputól 30 méterre Ronaldinhónak, aki lendületből érkezve halomra döntötte a Chelsea-védelmet, majd 12 méterről a jobb sarokra mozduló Cech kapust is meglepve a kapu bal oldalába lőtt (1-0).

A felszabadult hazaiak még egy kapufát elértek Eto'o révén, a 92. percben még Merk adott egy vitatható büntetőt (Van Bronckhorst ugyanis nem a lábat, a labdát rúgta el), ám Lampard hiába lőtte be, a Barcelona 3-2-es összesítéssel, a két meccs alapján teljesen megérdemelten jutott a BL negyeddöntőjébe.