Vágólapra másolva!
Az olasz AC Milan könnyedén jutott be a labdarúgó Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé, a németországi 1-1-es döntetlen után ugyanis hazai pályán 4-1-re legyőzte a német bajnok Bayern Münchent. Szintén parádézott a francia Lyon, amely kettős győzelemmel és 5-0-val búcsúztatta a holland PSV Eindhovent. Kiesett viszont a trófeát tavaly végleg elhódító ötszörös győztes Liverpool FC: a Vörösök a portugáliai 1-0 után meglepetésre az Anfield Roadon is alulmaradtak a Benficával szemben, így rúgott gól nélkül, 3-0-val intettek búcsút a sorozatnak. A Real Madrid nem tudott javítani Londonban, a hazai 1-0-s kudarc után az Arsenalnak a gól nélküli döntetlen is elég volt a negyeddöntőbe kerüléshez.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó:
AC Milan (olasz) - FC Bayern München (német) 4-1 (2-1)
Milan
: Dida - Stam, Nesta, Kaladze, Serginho - Vogel, Pirlo, Seedorf, Kaká (Ruí Costa, 85.), Sevcsenko (Ambrosini, 76.), Inzaghi (Gilardino, 71.).
Bayern: Kahn - Sagnol, Lúcio, Ismaël, Lizarazu (Zé Roberto, 51.), Demichelis, Deisler (Scholl, 62.), Schweinsteiger, Ballack, Pizarro, Makaay (Guerrero, 46).
gól: Inzaghi (8., 47.), Sevcsenko (25.), Kaká (59.), illetve Ismaël (35.)
továbbjutott:
a Milan, 5-2-es összesítéssel

A bajorok hazai pályán 1-1-es döntetlent értek el az egyre jobb formába lendülő AC Milan ellen, így a meccs előtt tudták: a San Siróban mindenképpen eredményesnek kell lenniük. A Bayern számára nem volt kedvező előjel, hogy szombaton otthon kikapott a Hamburgtól, míg a Milan könnyedén győzött az Empoli ellen.

Carlo Ancelotti az olaszok mestere ugyan nem számíthatott két kiváló védőjére, Paolo Maldinire és Cafúra, de a hátsó alakzat így is hetek óta nagyszerűen teljesített. Elöl nem volt gondja a Milannak, ami viszont meglepetésként hatott: Andrij Sevcsenko mellett nem Alberto Gilardino, hanem Filippo Inzaghi kapott helyet. Nos, Carlo Ancelotti vezetőedző nemigen bánta meg döntését a meccs után.

Forrás: MTI

Filippo Inzaghi (j) duplájával nagy lépést tett a németországi vb felé

8. perc: Serginho bal oldalról remekül kanyarított a kapu elé, ahol Inzaghi estében fejelt a kapuba 4 méterről (1-0).

23. perc: a 16-oson belül Ismaël mellett Inzaghi elesett, a Milan 11-eshez jutott. Sevcsenko jobbal, flegmán a jobb kapufa mellé gurított.

25. perc: Stam jobb oldali remek középre ívelését Sevcsenko 5 méterről Kahn mellett a kapuba fejelte, a kapus csak beleütni tudott a labdába (2-0).

35. perc: Sevcsenko után Ismaël is javított. Schweinsteiger 25 méteres, a kapu közepe felé tartó szabadrúgását Dida - meglepő módon - nem tudta megfogni, a kipattanóra Ismaël érkezett, és 7 méterről, jobbal a jobb alsóba helyezett (2-1).

47. perc: újfent Serginho futott el a balszélen, laposan belőtt labdáját elnézték a Bayern-védők, a lesipuskás Inzaghi - másfél méterre a kaputól - először lábbal sután találta el a labdát, de az pont a fejéhez pattant, s a csatár az ámuló vendégbekkek mellől a kapuba stukkolt. Ez volt Pippo 50. nemzetközi kupagólja (3-1).

59. perc: Kaká a jobbösszekötő helyén egyedül törhetett kapura, s ahelyett, hogy a középen üresen érkező Inzaghival mesterhármast rúgatott volna, maga fejezte be az akciót - 14 méterről a keresztléc alá bombázott (4-1).

A Milan teljesen megérdemelten jutott tovább az öregesen futballozó Bayern München ellen.