Vágólapra másolva!
A szerdai visszavágók után - egy hely híján - kialakult a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének mezőnye. A jövő keddi Internazonale-Ajax Amsterdam párharc kimenetelétől függetlenül megállapítható, hogy latin fölény jellemzi a nyolcas táblát, amelyen jelenleg két-két olasz és spanyol, egy-egy portugál, francia és angol együttes található.

Nem jó mostanában németnek lenni Olaszországban. A két ország válogatottja múlt héten Firenzében találkozott, és az olaszok 4-1-re elverték a világbajnokság házigazdáját. A szereposztás a Milan-Bayern meccsen sem változott, a milánói csapat szintén 4-1-re ütötte ki a Bayernt.

A bajorok edzője, Felix Magath a mérkőzés után leginkább a bíróval volt elfoglalva. "Az első gól előtt Inzaghi lesen volt, de nem ez volt az egyetlen téves játékvezetői ítélet" - mérgelődött. "Voltak lehetőségeink, hogy 2-1-nél egyenlítsünk, ám a második félidőben kapott gyors gól eldöntött mindent."

A győztes hadvezér, Carlo Ancelotti főleg Nestát és Kaladzét dicsérte. "A hátvédjeink sokat segítettek a támadásban, a középpályán agresszívak voltunk, elöl pedig négy gólt lőttünk. Nem tudom, mit lehetne még ehhez hozzátenni. Nagyszerű győzelmet arattunk, jó volt a kispadról végignézni" - örvendezett.

A párharcok legnagyobb meglepetését a Benfica okozta, miután kettős győzelemmel búcsúztatta a címvédő Liverpoolt. Rafael Benitez, az angolok edzője érthetően szomorúan nyilatkozott. "Jól kezdtük a mérkőzést, voltak helyzeteink, aztán kaptunk egy gólt. Ezután megváltozott a játék képe, megpróbáltunk még inkább támadni, de így több helyet hagytunk az ellenfélnek, ráadásul a középpályán is gyengék voltunk. Ennek ellenére nem akarok senkit sem kárhoztatni, az egész csapat okolható a verségért."

Ronald Koeman, a Benfica trénere is elismerte, hogy a mérkőzés elején a hazaiak jobbak voltak. "Később azonban elvesztették a hitüket, Simao betalált, és már mi futballoztunk jobban. A Liverpool a második félidőben is próbálkozott, de már nem voltak olyan lehetőségeik, mint az első játékrészben. Szerencsénk is volt, de ahhoz hogy legyőzz egy Liverpool szintű csapatott, erre is szükség van. Az angoloknak nem csak a mai meccsen volt problémájuk a góllövéssel, ami talán mentális probléma náluk" - elemzett a hollandok egykori nagy bombázója.