Vágólapra másolva!
Semmi sem dőlt el a labdarúgó Bajnokok Ligája szerdai negyeddöntőin, az olasz Inter ugyanis - 0-1-ről fordítva - egygólos előnyt csikart ki a spanyol Villarreal ellen, míg a másik milánói csapat, az AC Milan gól nélküli döntetlent játszott idegenben a francia Lyon együttesével. A visszavágókra egy hét múlva kerül sor.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, első mérkőzések:
Olympique Lyon (francia) - AC Milan (olasz) 0-0
Lyon, Gerland-stadion
Lyon: Coupet - Clerc, Cris, Cacapa, Abidal - Tiago, Diarra, Pedretti (Clement, 68.) - Wiltord, Carew (Fred, 63.), Malouda.
Milan: Dida - Costacurta (Maldini, 62.), Nesta, Kaladze, Serginho - Gattuso, Pirlo, Seedorf - Kaká - Gilardino (Inzaghi, 62.), Sevcsenko.

A Milan optimistán utazott el Franciaországba, hiszen hétvégén 3-1-re nyert az olasz dobogóért harcoló Fiorentina ellen. Carlo Ancelotti mindössze egy helyen változtatta meg nyertes csapatát, a lesipuskás Filippo Inzaghi helyett Alberto Gilardino kapott helyet a piros-feketék kezdőcsapatában. A csapatkapitány Paolo Maldini már felépült sérüléséből, s a cserepadról várt a bevetésre.

A Lyon nagyon készült a rangadóra, hiszen a Franciaországban verhetetlen és utolérhetetlen gárda az utóbbi két évben egyaránt a negyeddöntőben intett búcsút a világ tán legnagyobb presztízsű kupasorozatának. A gallok a Ligue 1 legutóbbi játéknapján 1-1-t játszottak a Toulouse-szal, és a bajnokin pályára lépett csapathoz képest két helyen történt változás. Juninho Pernambucano eltiltás miatt nem léphetett pályára, Gerrard Houllier mester pedig fogadkozott: csapata a világ legjobb szabadrúgáslövői között emlegetett brazil hiányát nem fogja megérezni. A másik "csere" a kezdőben: a svájci védő Patrick Müller helyét Claudio Cacapa foglalhatta el. Juninho pótlását Benoit Pedrettire kívánták bízni a Lyonnál.

Az összecsapás elején a Milan kezdett jobban, Kaká és Sevcsenko is veszélyeztetett, utóbbi ráadásul kétszer, a 13. percben majdnem gólt is lőtt: ekkor Serginho a balszélről ívelt a kapu elé, a szemfüles Kaká sarokkal hozta játékba Sevát, az ukrán csatár pedig 13-ról tüzelt, Coupet kapus azonban óriási bravúrral, lábbal hárított. A Lyon ezt követően magára talált, Pedretti megpattant szabadrúgását például csak nagy kínok árán, illetve szép vetődéssel tudta védeni. A játékrész Milan-helyzettel zárult: Sevcsenko egyedül törhetett kapura, és tiszta helyzetben, ballal lőtt, de a Lyon kapusa újfent jól helyezkedett, így könnyedén fogta a középtávolról megküldött löketet.

A második félidő 10. percében a hazaiak kishíján megszerezték a vezetést, Tiago 15 méterről laposan megküldött labdáját azonban Dida megfogta. Nyugodalmasabb pillanatok után, immáron a 78. percben Sevcsenko távolról próbálkozott, de lövése csemege volt Coupet-nek. A sikertelen távoli lövések mérkőzése volt ez, nem sokkal később ugyanis a másik oldalon Tiago eresztett meg egy bombát 17 méterről, ám a lefelé csapódó, veszélyes kísérletet szép vetődéssel kiütötte a vendégek brazil kapusa.

Az összességében eseménytelen találkozón igazságos döntetlen született, aminek inkább a Milan örülhet jobban, hiszen az Ancelotti-csapat egy hét múlva a San Siróban bármilyen arányú győzelemmel továbbléphet a Lyonon, amely pedig minden bizonnyal döntetlenre fog játszani Olaszországban.