Vágólapra másolva!
Utoljára 2003-ban fordult elő, hogy mind a két milánói együttes bejutott a legjobb négy közé a Bajnokok Ligájában, ez ismétlődhetett volna meg kedden, ám csupán az AC Milan tudta megtenni a lépést. A gárda a 88. percben még kiesésre állt ugyan, de a hajrában Inzaghi, majd Sevcsenko is betalált, ezzel nyertek az olaszok 3-1-re a Lyon ellen. Az Inter 2-1-es győzelemmel utazott a spanyol Villarrealhoz, ám 1-0-s vereséget szenvedve idegenben rúgott kevesebb góllal búcsúzott.

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, visszavágó:
AC Milan (olasz) - Olympique Lyon (francia) 3-1 (1-1)
Milánó, Giuseppe Meazza-stadion
v.: Hauge (norvég)
Milan: Dida - Stam (Costacurta, 24.), Nesta, Kaladze, Serginho - Gattuso (Maldini, 78.), Pirlo (Ambrosini, 72.), Seedorf - Kaká - F. Inzaghi, Sevcsenko
Lyon: Coupet - Clerc, Cris, Cacapa, Abidal - Juninho, Diarra, Malouda - Wiltord, Fred (Carew, 71.), Govou (Réveillére, 83.)
gól: Inzaghi (25., 87.), Sevcsenko (93.) illetve Diarra (31.)

Carlo Ancelotti a csatárok közül ezúttal Gilardinót ültette a kispadra, azaz Sevcsenko ékpárja Filippo Inzaghi lett, míg a veterán Costacurta helyét Stam foglalta el a védelemben.

A vendségeknél Gérard Houllier a legboldogabb Juninho Pernambucano visszatérése miatt lehetett, a brazil karmester letöltve eltiltását ismét csapata rendelkezésére állt. Pedretti és Carew helyén ezúttal Govou és Fred került.

Az első riadalmat Wiltord lövése jelentette, de különösebb veszélyt nem jelentett a francia kísérlete, a 14. percben Govou ugyanígy járt, amikor csúnyán kapu fölé bombázott. Két perccel később Serginho bal oldali középre adását Inzaghi pörgette a jobb kapufa mellé.

Aztán a Milan-védelem percei következtek: előbb Dida rúgott vérhólyagot egy hazaadást követően a labdára, szerencséjére nem érkezett jól francia támadó, majd Stamék szerencsétlenkedése után Malouda emelhetett kapura, de elvétette a célt.

A 22. percben Juninho távoli szabadrúgását ütötte a mezőnybe nagy bravúrral Dida. Stam bal bokája megsérült, helyére Costacurta állt be. A 25. percben vezetést szerzett a Milan. A középpályán megszerzett labdát Seedorf kiválóan nyeste középre balról, Filippo Inzaghi pedig üresen érkezve okosan fejelt a kapu bal oldalába (1-0).

Hat percig örülhettek a milánóiak, a 31. percben Juninho bal oldali szabadrúgására Dida bűnrosszul mozdult ki, a védelem tétlenül szemlélte, ahogy a felperdülő labdát a legmagasabbra ugró Diarra 5 méterről az üres kapuba fejelte (1-1).

A 40. percben Juninho lecsúszott beadása majdnem megtréfálta Didát, aki nagy bravúrral tolta léc fölé a labdát. A szögletet követően Fred fejelhetett (hogy miért olyan üresen, arról a meglepett Costacurtát lehetne megkérdezni), ám labdája a bal kapufát súrolva pattant az alapvonalon túlra. Félidőben maradt az 1-1-es állás.

Pontatlan lövésekkel indulét a második játékrész, előbb Juninho 20 méteres szabadrúgása a sorfalban akadt el, majd Sevcsenko nagy vágta után jobbról a léc fölé bikázott. Aztán Serginho, majd Seedorf is a jobb oldali oldalhálót zörgette meg (igaz, előbbi lövésébe Coupet kapus is beleütött).

A 65. percben Cacapa fejelt a bal kapufa mellé. A 75. percben meccslabdát rontott a Milan, Inzaghi tökéletes fejesét a gólvonalon felugró Wiltord fejelte vissza a mezőnybe.

A hajrára érkezett Maldini, ám hőssé Filippo Inzaghi vált. A 88. percben egy nagy védelmi hibát követően Sevcsenko lőhetett 10 méterről, labdája a jobb kapufáról a bal kapufára pattant, az ott tébláboló Inzaghi azonban egy lépésről a bal sarokba kanalazta (2-1).

A kegyelemdöfést a 93. percben Sevcsenko adta meg, a Milan 3-1-re nyert, s jutott elődöntőbe.