Vágólapra másolva!
Több helyet adna a kiscsapatoknak a labdarúgó Bajnokok Ligájában Michel Platini, amennyiben őt választják meg az európai szövetség (UEFA) következő elnökének.

A háromszoros aranylabdás egykori kiválóság kitért arra, hogy már egyáltalán nem szeretné megreformálni a BL-t. Korábban még arról beszélt, hogy visszaállítaná a kiesés rendszert, 256 csapattal.

"Maradna a jelenlegi lebonyolítás, csak a selejtezők módosulnának. A spanyolok, angolok és olaszok ugyanis négy klubbal vesznek részt a sorozatban, míg a kis országok számára a fejlődés szempontjából fontos lenne, hogy több BL-mérkőzést játsszanak" - mondta Platini.

A franciák klasszisa az UEFA elnöki posztjáért már 2002-ben is harcba szállt, de akkor visszalépett, mert a svéd Lennart Johansson jelezte: tovább vállalja a megbízatást. A jelenleg 76 éves elnök nagy valószínűséggel idén visszavonul.

Amennyiben Platinit választják meg utódjául, akkor ő lesz az első futballsztár, aki a legmagasabb posztot tölti be egy nagy nemzetközi sportszervezet élén.